Снимка за Тимъти Шаламе и Джоел Едгертън за грубите мерки предприети за филма "The King"

Тимъти Шаламе и Джоел Едгертън за грубите мерки предприети за филма "The King"

Въпреки, че филмът "The King" от Дейвид Мичод е по основавата на класическите Шекспирови пиеси Хенри IV [Части 1 и 2] и Хенри V, Джоел Едгертън, съсценарист и продуцент казва, че има само капка поезия.

Дейвид Мичод, режисьор, съсценарист заедно с Едгертън и продуцент на филма, съобщи пред медиите по време на Venice Film Festival, че "Разбрахме се още в началото, че ще се отдалечим от самите пиеси. Дълбоко се потопихме в изследвания на пиесите, а след това измислихме цял куп нови неща. Не мога да си спомня какво е истинско, какво е измислено и какво е от Шекспир".

Филмът представя младия принц Хал (Тимъти Шаламе), които наследява короната в особено бурно време в английската история и трябва да научи какво означава да бъдеш крал. Едгертън, който играе ролята на Джон Фалстаф, приятел и съветник на Хал, заяви, че идеята е била да "вземе историческият свят, за да разкаже собствена история, която да има отглас."

За Шаламе сподели: "идеята, че по онова време властта е била в ръцете на необичайно млади хора ми се видя нова и уникална за изследване. Младите хора, които идват на власт днес от произхода си, може би добронамерено, но няма как да знаем, често упражняват властта по страшнен начин.

Робърт Патинсън, който участва в "The King" в ролята на най-големият син на краля на Франция, има впечатляващо показване. Мичод, който преди работи с него във филма "Скитникът", сподели: "Имах чувството, че няма търпение да се превърне в този герой по забавен начин. Той е с второстепенна роля, затова не присъства в първият един час от фила, така че е много важно, когато той се появи да го направи по впечатляващ начин."

Битката за Агинкур от 1415 г. между Англия и Франция играе значителна роля във филма и беше напълно нечестна.  Заснета в северната част на Унгария, амбициозната сцена отне две седмици за заснемане и „няколкостотин души и 70 коня“. Когато Едгертън си спомни за това, каза: "Радвам се, че Дейвид е режисьор, а не аз"

"Създаването на филми толкова трудно, че когато имаш хора около себе си, които се отнасят с уважение, го оценяваш." сподели Едгертън.

Нетфлик е задал филмова премиера на 11 октомври, а наличност за стрийминг на 1 ноември. 

Публикувано на 03.09.2019

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации