Снимка за 5 сериала, които да гледате ако сте фенове на 'Фарго'!

5 сериала, които да гледате ако сте фенове на 'Фарго'!

 ‘Fargo’ е антологичен сериал, вдъхновен от класическия филм на Братята Коен, който официално ще се завърне за пети сезон. Според нашите източници, следващият сезон смъртоносната и пълна с отчаяние драма, на изпълнителния продуцент Ноа Хаули, ще е с участието на Джон Хам, Дженифър Лансън и Юно Темпъл. Действието ще се развива през 2019-та година, а въпросът, на който ще си отговаряме, е “Кога отвличането не е отвличане и какво ако твоята жена не е твоя?”. За момента, не знаем нищо друго за петия сезон, освен, че подозираме включването на забавни имена на персонажи и невероятно много убийства. 

 Е, до пети сезон има време. Ако се чудите какво да правите през периода на очакване, нека ви дадем няколко чудесни предложения за сериали, които ще ви потопят в антологичната трилър атмосфера на ‘Fargo’, както и в тази на сериалите повлияни от Братята Коен.

1. Gaslit

 Сериалът припомня една, не толкова, далечна ера. Тази на „Аферата Уотъргейт“. Продукцията е смесица от черен хумор и странни персонажи. Сериалът ни припомня някои позабравени събития и личности, част от социалистическия елит. Ще си припомним историята на Марта Мичъл, съпругата на Джон Мичъл, който е и главен прокурор на САЩ по времето на президента Никсън. Марта, една жена, която си позволява да посочи с пръст Никсън и да го свърже с небезизвестните събития около „Аферата Уотъргейт“. Заради това ‘и действие животът на Марта е съсипан. Със сигурност много от този сериал ще ви напомни за ‘Fargo’, особено частта в която некадърни мошеници се опитват да скалъпят конспиративна история.  

2. True Detective

 Първите сезони на ‘True Detective’ и ‘Fargo’ са като братя. Те са перфектно оформени сериали, както тематично, така и кинематографично, с невероятен актьорски състав и екип от страшни фантазьори. Те разказва перфектно криминалните истории. Също така, да не забравяме, че и дебютите им имаха само няколко месеца разлика. Първите сезони бяха наистина обещаващи, не само заради самия сюжет, те можеха да поставят едно ново начало в телевизионната индустрия – повече антологични поредици. За съжаление, нещата не се случиха точно така, а ‘True Detective’ претърпя много метаморфози през годините. НО, ако обичате ‘Fargo’, първият сезон на ‘True Detective’ е перфектното решение за вас.

3. Twin Peaks

 Честно казано, ако сте фен на ‘Fargo’ – най-вероятно сте гледали този сериал. Това е толкова класически телевизионен сериал, който дори Ноа Хаули е обявявал са свой любимец. Какво е общото между двата сериала? Действието се развива в градове по средата на нищото, които са населени със странни персонажи, някои, от които са най-висшето добро, а други – безграничното зло. Няма как да не усетите чувството за хумор и свръхестествените загатвания в ‘Twin Peaks’, които толкова харесвате във ‘Fargo’.

4. Mr. Robot

  Ноа Хаули наистина има модел за личности, на които подражава и харесва. Един от безспорните му любимци е създателят на ‘Mr. Robot’ – Сам Есмаил. Този сериал е един страхотен психологически трилър, който разказва историята на Елиът, брилянтен хакер, който иска да отърве света от капитализацията му, но е преследван от своите сериозни психически проблеми. Ако сте спрели да гледате сериала след първи сезон, а най-вероятно сте, защото той беше доста скучен, подновете гледането на продукцията, защото, онова което ще видите, наистина си заслужава.

5. The Sinner

 Е, може би не всяка американска-мистериозна-убийствена драма е роднина на ‘Fargo’, но за сметка на това, ‘The Sinner’ е чудесен пример за добре свършена работа що се отнася до въвеждането на антологичните крими сериали. Разказва се за Хари Амброз, детектив разследващ убийства в Ню Йорк, като всеки сезон работи върху нов случай. Той винаги знае кой е убиецът, защото е хванат на местопрестъплението, но трябва да разбере, защото се е стигнало до самото убийство. А, да не забравяме, ще видите и Кари Кон от ‘Fargo’!


Публикувано на 17.06.2022 от Адрияна Кръстева

Generic placeholder image
Фарго (Fargo)

„Фарго” ще разкаже вдъхновената от действителни събития история на застрахователния агент Лестър Найгард (Мартин Фрийман), чиито живот, както и този на града, в който живее, е завинаги променен от срещата му с мистериозния и криминално проявен Лорн Малво. Всички новини за сериалът
Новини по темата
Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации