Снимка за 5-те комедийни сериала, които няма да ви разочароват.

5-те комедийни сериала, които няма да ви разочароват.

Кои са комедийните сериали, които човек може да гледа хиляди пъти, без да му омръзнат? Кои са класиките на малкия екран, които разсмиват зрителите от години насам? Въпреки че това е доста спорен въпрос и, разбира се, опира до личен вкус, мисля, че има ситкоми, за които всеки би се съгласил, че заслужават своето място в тази класация. Нека да започваме!

1.      ‘Friends’ – ‘Приятели’

Американският ситком, проследяващ живота на шестима приятели в Ню Йорк, е известен по целия свят. Едва ли има човек, който да не познава Рейчъл, Моника, Фийби, Чандлър, Рос и Джоуи! Актьорите и до днес получават милиони за ролите си. ‘Приятели’ е излъчван по NBC от 1994 до 2004 година, и по различни български телевизионни канали в този период и след това. Младежите споделят своите успехи и тревоги и всеки ден се сблъскват с комични ситуации.

Една от причините шоуто вече 20 години и повече да е на върха е, че истинското приятелство в сериала топли сърцата ни и вдъхновява зрителите да потърсят същото в истинския живот. Шоуто остава актуално и леко и винаги носи добро настроение, а без да се усетите, ще започнете да чувствате емблематичните герои като свои собствени приятели!

Съвсем наскоро излезе и ‘Friends: The Reunion’, така че ето ви още една причина да започнете сега!

2.     ‘How I Met Your Mother’ – ‘Как се запознах с майка ви’


Този също може да се нарече класика. Годината е 2030, мястото е Ню Йорк, а архитектът Тед Моузби разказва на децата си как е срещнал майка им. Историята продължава 9 сезона и е пълна със смях, уникални герои и младежки лудории.

Тед и двойката Маршал и Лили са най-добри приятели от колежа, а към групичката им по-късно се прибавят амбициозната Робин, голямата любов на Тед, и плейбоя Барни, който е любимец на зрителите. Минаваме през много обрати и този сериал е една от тези комедии с много сериозен и объркан сюжет, който трябва отблизо да следите – е, това може би е ясно, предвид че на Тед му отнема 9 сезона да отговори на един въпрос!

Един много поучителен сериал, който може да ви разсмее до сълзи.


3.     ‘’Allo ‘Allo’ – ‘Ало, Ало’



Едва ли има някой, който да не се е смял на единствената по рода си британска комедия, всеки път, когато я хване по телевизията. ‘Ало, Ало’ винаги е бил особено популярен в България, също колкото в Великобритания, където е създаден!

Действието се развива по времето на Втората световна война, а нашият главен герой е ресторантьорът Рене Артоа. Той живее в малкото френско градче Нувион, което е окупирано от германците. Рене се сблъсква с всякакви абсурдни ситуации, които даже умът ви няма да побере, а отношенията му с жена му и малките му афери със сервитьорките са също толкова опасни за него, както и приятелството му с германците.

Сериалът е пълен с оригинални герои, кой от кой по-комичен. И до ден днешен може да чуете хора да ги цитират по улиците или да ги имитират! Започнете ли го, няма да спрете. Определено е класика.

4.     ‘That 70s Show’ – ‘Шеметни години’



Шоуто разказва за група тийнейджъри от Уисконсин през 70-те години. Те по цял ден се шлаят и сигурно ще се запитате какво толкова може да им се случва. Специалното в шоуто е, че всеки тийнейджър може да се припознае в героите и да му стане по-леко. Има нещо правдоподобно във всеки от тях.
Главният герой Ерик живее със своя страшно консервативен баща Ред, леко шантава майка Кити и сестра си Лори, която наскоро е напуснала колежа си.
Неговите приятели също са големи образи – сериозния Хайд, глупавия Келсо и неговата нарцистична приятелка Джаки, интересния чужденец Фез и съседката му Дона, която е едно силно и инато момиче, също и негов любовен интерес.
Шоуто е интересно и до днес днешен, може би заради носталгията по времето, което представя, и защото приключенията на тези тийнеджъри бунтари никога няма да остареят. Феновете на сериала твърдят, че в един момент започва да им носи спокойствие – дали обстановката или защото се чувстват, все едно се размотават със собствените си приятели. Има нещо мило и открито в тази комедия.

5.     ‘Modern Family’ – ‘Модерно семейство’



А ето и нещо по-автентично. Запознайте се с Джей Притчет (легендарния Ед О’Нийл) и неговото семейство, които живеят в предградията на Лос Анджелис. Неговото ‘модерно’ семейство включва втората му съпруга, красивата колумбийка Глория, доведения му син Мани, двете му пораснали деца Клеър и Митчел и техните собствени семейства.
Героите често говорят на камерата и могат да бъдат брутално честни. Не отнема повече от няколко епизода да се привържете към всеки един от членовете на това щуро семейство. Трогателен, забавен и понякога неловък, ситкомът е истински и лесен за гледане. Пълен е с различни уроци за живота и любовта в семейството, за порастването и остаряването.
Миналата година сериалът приключи, така че няма да ви се налага да чакате нови епизоди, ами директно можете да се докопате до всички 11 сезона!


Всички от тези сериали можете да намерите и дублирани на български език или на някои от стрийминг платформите. Това са нашите препоръки, които се надяваме да ви допаднат. А вие какво мислите, кой е неоспоримият номер едно?

Публикувано на 18.08.2021 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации