Снимка за 5-те сериала, които да гледате, докато чакате 5-тия сезон на 'The Marvelous Mrs Maisel'!

5-те сериала, които да гледате, докато чакате 5-тия сезон на 'The Marvelous Mrs Maisel'!

Краят на 4-ти сезон 'The Marvelous Mrs. Maisel' ни остави с безброй въпроси, след като Мидж (Рейчъл Броснахън) тръгна по нов път в квоята кариера и в своите връзки. Amazon Prime Video го поднови за нов и последен сезон, и ако и на вас, както на нас, ви е трудно да чакате, ще ви препоръчаме няколко сериала, които ще ви заинтригуват, докато дългоочаквания 5-ти сезон излезе.

'Hacks'

Мидж прекарва голяма част от времето си в опити да бъде приета сериозно като комик, но Дебора Ванс я чака ного път, докато успее, достатъчно, че да е извършила големия грях - да е жена, която си е позволила да остарее. В този свят Дебора е вечната жителка на Лас Вегас и в опит да модернизира материала си, тя решава да си партнира с младата писателка Ейва от Лос Анджелис, която е влязла в черните списъци, защото е туитнала някои доста недоосмислени думи. Повечето от шегите в шоуто се получават от недоразбиране и шантавия начин, по който двете жени се опитват да общуват, въпреки че нямат нищо общо помежду си. Тази неочаквана комбинация напомня на феновете на Мисис Мейзъл за връзката между Мидж и Сузи, което е главната причина да сложим 'Hacks' на първо място.

'Minx'

'Minx' може още да бъде наименуван 'Джейк Джонсън носи блестящи дрехи' и заглавието би било точно на място. Действието се развива през 70-те години в Лос Анджелис и разказва за Джойс, млада феминистка с голяма мечта - да издаде първото женско списание, което не кара читателките си да се чувстват глупави. След като е отхвърлена много пъти в света на четивата, тя сключва сделка с издателя на еротично списание и се съгласява да създаде първото еротично списание за жени. Джойс се появява няколко десетилетия след Мидж, но духът на сериала е същия, както и историята, малко или много - две жени, опитвайки се да си пробият пътя в индустрии, които не ги приветстват.

'I'm Dying Up Here'

Няколко десетилетия след времето на Мисис Мейзъл, сериалът ни показва една напълно различна ера на комедиантите. Той проследява група комици от 70-те години, отново в Лос Анджелис, който често представят шегите си в местен комедиен клуб, чакайки своят голям пробив. Някой се справят по-добре от други - например някои имат повече пари, а други трябва да делят помежду си миниатюрни апартаменти, но 'I'm Dying Up Here' разглежда техните проблеми и тревоги, на всеки един от тях по-равно. Ако любимата ви част от Мейзъл е, когато Лени Брус се появява, то сигурно ще се насладите на този различен и приятен сериал.

'I'm Sorry'

Мидж е съпруга - поне в началото на сериала, и майка, но тези фактори са по-скоро част от детайлите и не я спират по пътя към кариерата. За един по-реалистичен възглед върху това какво е да бъдеш майка и комик едновременно, пробвайте 'I'm Sorry'. Сериалът ни запознава с Андреа, която навигира между кариерата си като комедиен писател и семейството - тя е омъжена и с млада дъщеря. Историята на Мисис Мейзъл , докато тази на Андреа е доста по-лека за гледане, въпреки че шегите са подобни. Андреа, също като Мидж, не може да си държи езика зад зъбите, което я забърква в неприятности всекидневно.

'GLOW'

Ако искате друг сериал за жени, които се пробват да станат известни, то дайте шанс на 'GLOW'. Действието се развива през 80-те години и чаровната звезда Алисън Брие играе Рут, актриса, която се опитва да си намери нова роля, докато изведнъж не се оказва привлечена от света на борбата. И двата сериала разказват за жени, които се опитват да намерят своето място в света, и феновете на динамиката между Мидж и Сузи ще бъдат щастливи да видят връзката между Рут и нейната бивша най-добра приятелка Деби, които се събират отново, след като са се скарали. Шоуто за съжаление беше прекратено, преди да получи истински край, но трите му сезона са достатъчно забавни за гледане, че да се игнорира това. 

Публикувано на 07.07.2022 от Вяра Тъпчева

Generic placeholder image
The Marvelous Mrs. Maisel

Действието на сериала се развива през 1958 година, където една домакиня решава, че иска да бъде комик и така нейното приключение започва. Всички новини за сериалът
Новини по темата
Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации