Снимка за Документалните сериали по Netflix, на които да дадете шанс.

Документалните сериали по Netflix, на които да дадете шанс.

Ако ви се гледа нещо не само интересно, ами и образователно, то сте на точното място. Ще ви препоръчаме пет от документалните сериали на Netflix, които наистина си заслужават. Netflix имат разнообразна селекция от документалки, така че там може да се открие за всекиго по нещо.

1. Down to Earth with Zac Efron

 Зак Ефрон ни води в Исландия, Коста Рика, Перу и къде ли още не! Американският документален сериал, продукция на Netflix, дебютира на платформата през юли 2020-та и все още можете да го намерите там. Самият Ефрон, обичана американска звезда и бивша тийн сензация, пътува по света и зрителите могат да го последват и да се запознаят с различните култури и преживявания на хората, с които той се среща. Други главни теми в сериала са зелената енергия и екологичните практики, които могат да окажат голяма разлика за нашата планета. ‘Down to Earthe перфектен за всички, които искат наистина да си отпочинат - лек, приятен, полезен и, разбира се, с харизматичен хост.

2. History 101


За вниманието на всички ентусиасти на леко по-нестандартната история – открихме перфектното шоу за вас! ‘History 101’ е като книжка с мини-уроци по история, които включват истински кадри от архивите, доказани факти и какво ли още не. Британската документалка не е от обичайните исторически документални филми. Състои се от един сезон, епизодите са само по 22 минути и темите не са точно това, което може би очаквате. Първият епизод разказва за бързото хранене, а последният за гените. Можете да научите повече и за роботите, феминизма, космоса и други все така интересни теми.

3. Catching Killers

Номер три е специално за всички фенове на криминални случаи и полицейски разследвания! Знаем колко интересни могат да бъдат те и колко трудно е да се откъснете от екрана… само още един епизод, всички сме били там. ‘Catching Killerse перфектният документален сериал за всички запалянковци! Има два сезона и представя нещата от гледната точка на полицията и детективите, всички, които от първо лице работят и разследват тежките случаи. Те споделят за невероятните предизвикателства, с които се сблъскват, детайли, които ще ви накарат да настръхнете, методите им и задкулисните тайни. Феновете го определят като – предвид жанра – не толкова обременяващ за гледане, което най-вероятно е тайната за неговия успех и го прави по-предпочитан.


4. Explained   

     Тук вече има за всекиго по нещо! Както загатва заглавието, документалният телевизионен сериал, вече и по Netflix, започва през 2018-та година с нови епизоди всяка седмица, винаги на различни теми. Имате на разположение цели три сезона, а някои от темите, които сериалът разглежда през първия сезон например, са моногамията, диетите, татуировките, извънземните и крикета, а през втория сезон те ни заинтригуват с пиратите, стандартите на красотата, кодирането, диамантите и други. Трети сезон разглежда монархиите, кучетата, шаха, приказките и кънтри музиката. Както виждате, епизодите нямат нищо общо помежду си, но всъщност това ги прави по-приятни. Разнообразието е оценено и можете да избирате спрямо настроението си.


5. Conspiracies

     Цял сериал, посветен на различните конспирации, които тормозят човечеството, някои от векове или от вече дълги години, а други са съвсем пресни. Сигурно сте чували конспиративната теория, че всъщност никой никога не е кацал на луната, ами цялото това събитие е било инсценирано? Е, има цял епизод посветен за това, а останалите 11 епизода разглеждат теми като извънземните – тук теориите са толкова много, че не можем да ги преброим, убийства, изчезвания, войни, известни личности, които са мъртви… или пък не? Потопете се в един свят, в който всичко е под въпрос, без да го взимате много насериозно – ‘Conspiracies’ е определено едно лудо влакче на ужасите.

Всеки човек е индивидуален и точно затова документалните сериали и филми са един от жанровете, които трудно си намират публика - всеки търси нещо много специфично, за разлика от измислените сюжети, които могат да привлекат всекиго. Надяваме се предложенията да ви допаднат и да намерите нещичко за себе си.

Публикувано на 07.06.2022 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации