Снимка за 'Eternals': Как този филм е стъпка към спасението? Еднополови връзки и още много!

'Eternals': Как този филм е стъпка към спасението? Еднополови връзки и още много!

 !СПОЙЛЕР!

 Светът се върти, а и ние с него. През последните години киното, книгите, медията - всички те ту дамгосваха различните, ту ги обожестяваваха. Расова дискриминация, полова, сексуална, все теми тормозещи модерния човек, но колкото и да са нашумели - те си остават тънък лед, всеки внимава да не засегне нечии чувства, или да не породи сблъсък на различните виждания. Има ги и Другите, те се хранят от скандала и провокацията, примейки ги като върховното оръжие срещу дискриминацията. Днес няма да говорим за агресивна борба с масовите разбирания или пропаганда на възгледи, а за обикновените персонажи в 'Eternals', нека те ни помогнат да си спомним, че преди всичко идват любовта и човечността

 Премиерата на 'Eternals', на 18-ти октомври, разбуни духовете, както се и очакваше. Това е първият филм на Marvel в който имаме еднополова връзка и то между ключови герои! Haaz Sleiman е чернокож актьор който 'разскри' своято хомосексуална ориентация през 2017-та година, той не е стереотипен образ, може би и за това един от първите му въпроси към продукцията е бил: "Колко трябва да отслабна и какво трябва да променя?", а отговорът на продуцентине е много простичък: "Нищо!". Персонажът в чиято роля влиза Haaz е Бен, който е във връзка с Phastos, извънземно на цели седем хиляди години!

 Можем да кажем, че връзката на персонажите не е само една усмивка към LGTBQ общността, ами и показно за чисти отношения, за един свят в който властва любовта и нищо друго няма значение. Phastos е образ който е отчаян от човешката цивилизация, от това в което се е превърнала, но Бен му помага отново да види хората и да открие в тях добротата която някога е намирал.

За Haaz Sleiman тази роля е от изключително значение, а думите му са пропити с чувства на щастие, скръб и надежда:

 “Това не е просто мечта станала реалност, а едно 'спасение'! Иска ми се да бях видял нещо такова когато аз бях дете. Господи. Иска ми се! Можете ли да си представите колко живота могат да бъдат спасени — деца които са малтретирани, такива посягащи към самоубийство или онези зад които няма кой да застане? Сега могат да видят —  повече от мечта е.”

 Ако тези думи не са успели да ви докоснат - гледайте филма! Сцените между Бен и Фастос са толкова натурални, чисти и непреднамерени, че няма как да успеете да видите вулгарност. Продуцентите са искали да оставят място на чувствата и първичността, според тях твърде голямата намеса в сцените би била от помощ на продукцията, просто, защото са трябвали чувства, а не сценарии за този момент!

 Препоръчваме този филм с две ръце и два крака, време е отново просто да чувстваме, без да мислим и пресмятаме! 

Публикувано на 28.10.2021 от Адрияна Кръстева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации