Снимка за 'Everybody Loves Raymond' - да си припомним един от най-обичаните ситкоми на всички времена!

'Everybody Loves Raymond' - да си припомним един от най-обичаните ситкоми на всички времена!

Днес ще ви припомним един от най-обичаните комедийни сериали, който може би сте позабравили. Everybody Loves Raymondе американски ситком, създаден от Филип Розентал, който се излъчва по CBS от 1996-та до 2005-та година. Общо има 210 епизода, девет сезона и е печелил множество награди, като фигурира в почти всяка една от класациите за най-забавни телевизионни сериали.

В главните роли са Рей Романо, който играе главния герой Реймънд Бароун, спортен журналист, който живее в Лонг Айлънд със семейството си и Патриша Хийтън, която играе жена му Дебра. Брад Гарет е братът на Реймънд - Робърт, ченге в Ню Йорк, който доста му завижда, а Дорис Робъртс и Питър Бойл играят Мъри и Франк Бароун, родителите им, които живеят отсреща.

Действието се развива около двете семейства, които живеят в съседство, като родителите на Реймънд постоянно се бъркат в личния му живот и не оставят него и жена му намира. Дебра изключително се дразни от това, както и Робърт, който цял живот е получавал по-малко внимание отколкото брат си, и въпреки че е на напреднала възраст, все още живее с родителите си.

В България сериалът се излъчва от самото начало, с известни прекъсвания и няколко пъти с различни дублажи. Дори и днес, ако си пуснете Fox Life може да хванете епизодите от 7-ми сезон по канала. Това е един от ситкомите, които всички обичаме, и макар и малко да сме позабравили, или пък да не сме го следили особено сериозно, винаги сме в настроение за няколко серии и да се посмеем с героите.

Любопитно за 'Everybody Loves Raymond' е това, че създателите на сериала, въпреки успеха му, са осъзнати и усещат навреме кога трябва той да приключи. Знаем за доста сериали, както и филмови поредици, които, въпреки че историята започва да се изтърква и моментът за подходящ край отдавна е отминал, бъдат продължавани пак и пак с нови сезони и части.

Розентал винаги си е имал едно наум, особено след като в началото на сериала всъщност популярността идва бавно – първо той е излъчван в петък вечер и няма много зрители, но след известно време му е даден втори шанс и е преместен в понеделник, когато за изненада на всички много повече зрители го гледат, и ето, че не след дълго тези зрители стават постоянни негови фенове. Розентал си е научил урока, да не прекалява и да е реалист спрямо възможностите и желанията на публиката. ‘Мисля, че сериалът свърши добре, и това е много важно. Видях толкова много сериали, които не завършиха подобаващо, и не исках ние да бъдем един от тях – не исках дълго, изтъркано и разтегнато шоу’, споделя той в интервю след финала на последния 9-ти сезон през май 2005-та година.

‘След девет сезона и множество конфликти, закачки и проблеми, нямахме вече толкова идеи и не искахме да се повтаряме. Ако работехте за мен през цялото това време, щях да ви кажа да се приберете, да се скарате с жена си и след това да ми кажете всичко. Но ако продължавахме с това, в един момент съпругите ни щяха да ни напуснат. Измъкнахме се тъкмо навреме’, добавя той, а ние не можем да не се възхитим на хитрата му тактика – реалният брачен живот е най-доброто вдъхновение, а може би това е една и от причините шоуто да преуспее, всяка двойка може малко или много да се припознае в Рей и Дебра.

След края на сериала, перфектния и сантиментален финал, звездите на 'Everybody Loves Raymond' и до днес са обичани за ролите си.

За съжаление, три от звездите на сериала са починали от тогава – Дорис Робъртс почина през 2016-та след прекрасна кариера във филмовата и телевизионна индустрия, която продължи шест десетилетия. Питър Бойл почина през 2006-та, а освен с ролята си на Франк, той е известен с ролята си в ‘Young Frankenstein’ от 1974-та, където играе комичното чудовище. През 2008-ма излезе последният филм с неговото участие – ‘All Roads Lead Home’, който бе пуснат след неговата смърт.  

Рей Романо продължава актьорската си кариера директно след Реймънд, без да спира, и има доста впечатляващи роли, включително и като гласа на Мани в анимационните филми ‘Ice Age’. Виждали сме го и в големи филмови продукции като ‘The Big Sick’ и ‘The Irishman’. Той има щастлив брак и четири деца.

Патриша Хийтън е изключително известно телевизионно лице, като има една от главните роли не само във ‘Everybody Loves Raymond’, ами и в друг популярен американски ситком – ‘The Middle’, който се излъчва от 2009-та до 2018-та. Тя е носител на три награди Emmy, две от които за ролята и на Дебра. Тя досущ като Романо има четири деца.

Брад Гарет е любител на публиката и също продължава кариерата си в ситкомите, като играе главната роля в ‘’Til Death’ от 2006-та до 2010-та година. Интересен факт за него е, че освен професионален актьор, той е и… професионален играч на покер!

Сериалът ще ви гарантира позитивно настроение, може да ви разсмее с глас, понякога и да ви накара да се замислите, а дори да сте по-спокойни, че вашето семейство все пак не е най-откаченото. Можете да го намерите както вече казахме на българската телевизия, а ако искате да изгледате всички сезони, то те са достъпни на стрийминг платформата Peacock.

Публикувано на 08.05.2022 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации