Снимка за 'God of War': Предстои телевизионна адаптация на франчайза!

'God of War': Предстои телевизионна адаптация на франчайза!


 Ако притежавате PlayStation, или пък се интересувате то игри – няма как да не сте чували за франчайза на ‘God of War’. Ето, че любимата игра скоро ще превземе и малкия екран. От Prime Video обявиха, че водят преговори за телевизионна адаптация базирана на играта и нейната древна митология.

 Продукцията, най-вероятно, ще е оглавена от създателите на ‘The Expance’ – Марк Фергюс и Халк Остби и от изпълнителният продуцент на ‘Wheel of Time’ – Рафе Джудкинс. Зад продукцията ще застанат и Sony Pictures Television, и PlayStation Productions. Към колаборацията най-вероятно ще се присъедини и Amazon Studios, но все още няма официален коментар по въпроса.

 Това би била най-голямата сделка в последно време, за телевизионна адаптация на игра. 

 Франчайзът на ‘God of War’, от студиото на Sony – Santa Monica Studio, се състои от седем игри. Поредицата се появява за първи път 2005-та, като игра за Playstation 2, с първия ‘God of War’. В центъра на сюжета е бившият спартански войн – Кратос и жаждата му да отмъсти на Арес, Бога на Войната, след като Кратос убива любимите си хора под неговото въздействие. Кратос се превръща в Бог на Войната, но непрекъснато търси шанс да промени съдбата си.

 В последната игра от франчайза, Кратос получава втори шанс да е бащинска фигура за неговия син Атреус. Тази година предстои да излезе и новата игра – ‘God of War: Ragnorok’. Играта ще е за PlayStation 4 и PlayStation 5.

 


Публикувано на 10.03.2022 от Адрияна Кръстева

Подобни публикации