Снимка за 'Percy Jackson and the Olympians': Сериалът влиза в продукция!

'Percy Jackson and the Olympians': Сериалът влиза в продукция!

 Официално е, сериалът “Пърси Джаксън и боговете на Олимп” вече е факт и в разработка. Зад адаптацията по едноименните романи на Рик Риърдън ще застане Disney +

 За първи път чухме за тази идея през далечната 2020 година, но ето, че вече имаме напредък. Кастинга за актьорски състав е в ход, а самото изявление на Риърдън, в което съобщава началото на продукцията, можете да гледате най-долу в публикацията. 

 Какъв ще е продуцентският състав? 

 Риърдън и Джон Стайнбек ще са сценаристи, а директор ще е Джеймс Бобин.  

 Стайнбек и неговия партньор Дан Шотц ще са изпълнителни продуценти, рамо до рамо с Бобин, Рик Риърдън, Берт Салке, Моника Овусу-Брийн, Джим Рове, Елън Голдсмит-Вейн (Gotha Group), Джеръми Бер и Д.Ж.Голдбърг. Студиото е 20th Television. 

 Айо Давис, президент на Disney Branded Television: 

 “С Рик Риърдън, Джон Стайнбек и Дан Шотц начело на нашия творчески екип, сме сигурни, че ще създадем сериалът, който феновете на митологичните персонажи в Пърси Джаксън заслужават. Нямаме търпение да поканим публиката на Disney + в тази история, която остава вярна на франчайза, изпълнена с хумор, изненади и мистерия.” 

Карей Бурке, президент на 20th Television: 

 “Нямаме търпение доведем брилянтната поредица за Пърси Джаксън, на Рик Риърдън, в Disney +, адаптирайки я в телевизионен сериал. Това е мисия на много от членовете на компанията ни, както и на Рик, Джон, Дан, Джеймс и на отличния екип, който те събраха. Това е една отлична колаборация. Благодаря на приятелите ни от Disney Branded Televisio, начело с Айо, както и на Disney Streaming, начело с Майкъл. Това ще е адаптацията, в която ще присъстват вълнението, екшъна и митологията, която феновете на книгата очакват и обичат.” 

 Майкъл Пол, президент на Disney Streaming: 

 “Възможността да създадем този фантастичен сериал, който е базирана бестселърите от книжния франчайз, да го предоставим на публиката ни - това е изключително вълнуващо. Нямаме търпение да видим какво са подготвили нашите партньори от 20th Television и Disney Branded Television, както и какво да очакваме от Рик Риърдън и неговите полубогове.” 

 Какъв е сюжетът на сериала? 

 Историята разказва за Пърси, едно момче едва на дванадесет с дислексия и силен афинитет към сините храни, което винаги се е чудело, защо майка му живее със смърдящия мъж, който трябва да му бъде доведен баща. Обаче се оказва, че в това има причина - миризмата му прикрива тази на Пърси, уви, боговете не са толкова глупави. Скоро фурии и минотаври започват да преследват младото момче и той със сетни сили успява да стигне до лагера на Нечистокръвните, който е за деца на богове, каквото се оказва самия Пърси. По време на една от игрите в лагера Посейдон признава Пърси за свой син, но трудностите на момчето едва сега започват. Той е обвинен от Зевс, че е откраднал мълнията му. Сега Пърси трябва да тръгне на приключение с Гроувър, неговия сатир-пазител, и Анабет, прямата дъщеря на Атина Палада, за да открият откраднатата Мълния. 

 Изявление на Рик Риърдън: 




  

Публикувано на 26.01.2022 от Адрияна Кръстева

Generic placeholder image
Percy Jackson and the Olympians

Сериалът на Disney+ е базиран на едноименната поредица на Рик Риърдън. Ще тръгнем на път с Пърси Джаксън и неговите премеждия на полубог, рамо до рамо с неговия приятел, който между другото е и сатир, Гроувър и приямата, но и гениална, Анабет, дъщеря на Атина Палада. Всички новини за сериалът
Новини по темата
Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации