Снимка за 'Свръхестествено': 8 подобни сериала, които да гледате!

'Свръхестествено': 8 подобни сериала, които да гледате!

 В последните години се убедихме, че категоричният край в телевизионната индустрия не съществува. Съживяването на ‘Свръхестествено’ е само поредното доказателство. След дълги години в топ класациите, сериалът приключи през 2020 година. Ето ни сега, годината е 2022, а ние тръпнем в очакване на ‘The Winchester’, продукцията, която ще ни разкаже за родителите на Дийн и Сам, за това, как са се влюбили един в друг.  

 Да, със сигурност тази новина изисква маратон на ‘Свръхестествено’, но кои са другите сериали, които са на същата вълна и ще ви потопят в подобна атмосфера? Ако и вие си задавате този въпрос, попаднали сте на най-правилното място. Подготвили сме ви 8 сериала, които са също толкова вълнуващи и запленяващи, колкото и ‘Свръестествено’, за да се подготвите подобаващо за предстоящото подновяване на сериала. Е, за неговата предистория, ако трябва да сме точни. 

 1. Walker 

 

  Ако първата ви любов е Сам Уинчестър, не губете повече време и си пуснете ‘Walker’, където участва неотразимият Джаред Падалеки. Актьорът не губи време в лутане след края на демоничния сериал и бързо се преориентира в нова посока. Сюжетът на сериала се върти около неговия персонаж и неволите, които съпътстват един служител на закона. Пременен с полицейска униформа, Падалеки се завръща от дълга мисия под прикритие, която е скъсала връзката му с неговото семейство и сега трябва да възстанови своите взаимоотношения с тях. Освен това, полицаят, все още, скърби за убитата си съпруга и търси нейния убиец. 

 Да, сериалът не е демоничен, но има множество допирни точки със ‘Свръхестествено’, а и кой не иска да гледа Падалеки на екрана? 

 2. Grimm 



 Този сериал е не по-малко култов от ‘Свръхестествено’, всъщност, имаше целият потенциал да го задмине. Сюжетът се върти около портландско ченге, което разбира, че произлиза от род на пазители, които са се клели да защитават света от митични създания. Познато, а? Мрачен сериал, в който не липсва и доза хумор. ‘Grimm’ може и да не постигна толкова ударен успех, но постоянната му публика позволи продължаването му за цели шест сезона, преди да бъде прекратен окончателно. 

 3. The Dresden Files 



 Рядко приемаме ‘Свръхестествено’, като детективски сериал, но когато се замислим - не е ли, до голяма степен, точно това? Понякога Дийн и Сам прекарват повече време в разследване, от колкото в реално преследване на митични създания. Сериалът, който ви предлагаме, проследява живота на Хари Дрезден, частен детектив и магьосник, който помага на ченгетата в разследвания, в които са замесени свръхестествени сили. Хари е малко, като Дийн, до една степен, готин е, но и малко грубоват. Със сигурност ще откриете множество допирни точки между двата сериала, най-малкото, защото, до голяма степен, книгите вдъхновили ‘The Dresded Files’ са и основно вдъхновение на ‘Свръхестествено’. Много фенове очакваха историите на двата сериала да се преплетат, но това така и не се случи. 

 4. The X-Files 



 Някой представяше ли си, че този списък може да е завършен без първоизточника на всичко? Този сериал не е само легендарен, той е драмата, която спаси Fox от потъване и направи научната фантастика готина. Това са 11 сезона чиста наслада, които всеки човек трябва да гледа, поне един път в живота си. Ако го нямаше този сериал, ‘Свръхестествено’ и Fox, дори, нямаше да съществуват. 

 5. Fringe 



 Всичко, което можем да кажем за този сериал ще е малко, за да опише неговата гениалност. Експерименти, разследване, напрежение, романтика, мистерии и други измерение. Ако едно от нещата, които харесвате в ‘Свръхестественоl’ са индивидуалните епизоди, всеки с различна история, но все пак обвързани в една цялостна мистерия - значи сте на правилното място. Като повечето такива сериали - започваме леко, всеки епизод изглежда сам за себе си, единствено актьорите са същите, но с времето всичко почва да се навързва. За да разберете този сериал - трябва да го гледате повече от един път, това е сигурно. Освен фантастичния мистериозен сюжет, имаме и силни семейни взаимоотношения, между Джош Джаксън и Джон Нобъл, баща и син, които имат да дялат много камъни. От другата страна имаме и романтичните отношения на Джаксън с Анна Тов, една доста красива история, която се развива в няколко измерение. 

 6. Person of Interest 



 Не, героите тук не са братя, като Сам и Дийн, но Харолд и Джон споделят едно невероятно приятелство, което през всички пет сезона се задълбочава и развива. В продукцията се разказва за едно друго общество, което вече е напреднало и се сблъсква с изкуствения интелект. Епизодите са самостоятелни, което означава, че, подобно на ‘Свръхестествено’, всеки разказва отделна история, като бавно плетат нишката на цялостния сюжет. В сериала го има онова чувство за хумор, което много напомня за взаимоотношенията между Сам и Дийн. 

 7. Wynonna Earp 



  Братята Уинчестър свършиха чудесна работа с изразяването на братската любов и прогонването на митични същества. Но, сестринската привързаност е не по-малко силна, както и решителността на Уинона и по-малката ‘и сестра Уевърли. Продукцията е изненадващо забавна и прочувствена, описва една прекрасна семейна връзка, която сритва задника на всеки демон, който се изпречи на пътя ‘и. 

 8. Crazyhead 



 Ако сте се прибрали изморени след работа и просто искате да разпуснете, но все пак ви се гледа нещо свръхестествено - това е перфектната алтернатива. Сериалът е по-скоро хорър комедия, която разказва за млада жена, която работи в боулинг и е твърдо убедена, че е луда, защото вижда странни неща. Тези нейни подозрение са зачеркнати, когато се появява друга жена в нейното положение, която и обяснява, че двете имат дарбата на ‘зрението’. Демони, свръхестествени същества и всички проблеми, които преследват младите момичета - точната формула за лек и забавен сериал. Сигурни сме, че със своите шест епизода тази продукция ще успее да ви разсмее. 

Публикувано на 19.05.2022 от Адрияна Кръстева

TV
Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации