Снимка за 'Bardo': Премиерна дата, трейлър и новини от кухнята!

'Bardo': Премиерна дата, трейлър и новини от кухнята!

Алехандро Гонсалес Иняриту пусна официалният трейлър на ‘Bardo’, който е кандидат за награда Оскар. Интересното е, че Иняриту е взел радикалното решение да съкрати филма с цели 22 минути.

Мексиканският създател на филми и носител на две награди за най-добър директор, създаде осмия си филм - ‘Bardo’.  Тази година, за първи път филмът се излъчи на Международния филмов фестивал във Венеция. След прожекцията на филма във Венеция и Телюрадо, Иняриту се върна в монтажното студио и изряза 22 минути от филма, правейки го 2 часа и 32 минути, без кредитите.

Изявление на Иняриту:

“Първият път в който видях своя филм беше с още 2000 човека във Венеция. Това беше чудесна възможност да видя и науча неща, които ще допринесат за филма, като неговото скъсяване, добавяне на сцена която не пристигна навреме и разместване на реда на 1-2 неща. Малко по малко, аз го стегнах и съм много развълнуван от това.”

Мнения за филма са смесени. Ето го изявлението на Оуен Глайберман от Variety:

“Филмът е пълен с добри неща, но е дълъг три часа и е най-вече пълен със себе си.”

Иняриту, от своя страна, има по-различен поглед върху мнението на критиците или по-скоро - няма такъв. Ето какво каза той след първото излъчване на ‘Bardo’:

“Искам да кажа, че не съм прочел нито едно ревю, в името на психическото ми здраве. Няма по-добър от мен, който да знае всички точки, които се свързват и как те могат да се свързват по-добре.”

Какъв е сюжетът на ‘Bardo’?

Създаден като комедия, филмът е с участието на Даниел Качо, мексиканска журналист и създател на документални филми, който се завръща в дома си, по средата на ексизтенциална криза, която го оставя да поставя под въпрос идентичността си, семейните си отношения и миналото си. 

‘Bardo’ е първият филм който Иняриту оглавява след ‘Birdman’ и ‘The Revenant’. Въпреки, че той плановете бяха да работи върху телевизионния сериал за Starz - ‘The One Percent’, това бива отложено заради загубата на муза и мотивация след продукцията на ‘The Revenant’.

Иняриту заснема и продуцира ‘Bardo’ изцяло в Мексико, правейки го първият проект, който директорът заснема в родната си страна след дебюта му - ‘Amore Perros’ през 2000 г. Сценарият е дело на Иняриту и Николас Глакобане.

Премиерната дата за кината е 18-ти ноември, а по Netflix ще можете да го гледате на 16-ти декември.

Трейлър:




Публикувано на 25.09.2022 от Адрияна Кръстева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации