Снимка за 'Blade Runner': Франчайзът се завръща със сериал!

'Blade Runner': Франчайзът се завръща със сериал!


Вече е официално - Prime Video поема щафетата за сериала ‘Blake Runner 2099’, който се развива във вселената на Blade Runner.

Изпълнителен директор на сериала ще е Ридли Скот, който е директор на оригинални “1982 Blade Runner” филм. Сериалът се развива след събитията във втория филм от поредицата - ‘Blade Runner 2049’, чийто директор е Денис Виленюв.

Силка Луиз е създателят на сценария и ще влезе в ролята на изпълнителен продуцент на  ‘Blade Runner 2099’. Сериалът е дело на Alcon Entertainment в колаборация със Scott Free Productions и Amazon Studios.Това ще е първият сериал за вселената на Blade Runner и неговото развитие е поставено като приоритетно за Amazon Studios.

Изявление на Върнън Сандърс от Amazon Studios:

“Оригиналният ‘Blade Runner’, режисиран от Ридли Скот, е смятан за един от най-великите и влиятелни научнофантастични филми на всички времена и ние сме развълнувани да представим ‘Blade Runner 2099’ на Prime Video потребителите по цял свят. За нас е чест да представим продължението на Blade Runner франчайза и сме убедени, че партнирайки си с Ридли, Alcon Entertainment, Scott Free Productions и невероятно талантливата Силка Луиз, ‘Blade Runner 2099’ ще продължи делото на своите филмови предшественици, що се отнася до интелект, дух и сюжет.”


Какво слага началото на ‘Blade Runner’?


Действието в първия филм от франчайза, който е адаптация на небезизвестната книга ‘Сънуват ли андроидите електрически овце?’, дело на Филип К. Дик, се развива дистопичен Лос Анджелис през 2019 година. Синтетични хора, познати като репликантни, са биоинжинирани от Tyrell Corporation, за да работят на космически колонии. Когато група напреднали репликатни-бегълци се измъква и поема обратно към Земята, едно ченге се съгласява да ги открие. 


Какво се случи в ‘Blade Runner 2049’?

Сюжетът на втория филм се развива през 2049 година, което се подразбира и от заглавието. В него участва Раян Гослинг, в ролята си на репликант беглец, който разкрива тайна, заплашваща да дестабилизира обществото.


Какво предстои да се случи в ‘Blade Runner 2099’?


Е, това предстои да разберем. Единствената ни информация, която е доста очевидна, е че действието ще се развива 50 години след случилото се във втория филм. Също така, надаваме ухо за лаконични изказвания от създателите, които биха ни дали някой жокер.


Какво още от ‘Blade Runner’?


Франчайзът не приключва с филми и сериали. Късно миналата година дебютира ‘Blade runner: Black Lotus’, което е аниме поредици, чието действие се развива през 2032 година и се фокусира над женски репликант, озвучен от Джесика Хенуик.


Изявление на Андрю Косов и Бродерик Джонсън от Alcon Entertainment:

“Щастливи сме, че ще продължим работните си взаимоотношения с нашите приятели от Amazon. И сме повече от развълнувани да продължим разширяването на Blade Runner сюжета в нова реалност с провокативния сценарии, който Силка създаде. Публиката първо открия зашеметяващата версия на Ридли Скот, преди 40 години и от тогава ‘’Blade Runner” се превърна в един от влиятелните научнофантастични филми на всички времена. Вторият филм, от Денис Вилянуева, се превърна ва най-високо оцененото продължение на филм - на всички времена. За това, ние осъзнаваме, че имаме много висока летва за достигане, за да срещнем постиженията на предходните части. Заедно, със Силка и нашите партньори от Amazon, както и със Scott Free Productions, ние се надяваме да удържим този стандарт и да зарадваме публиката със следващо поколение Blade Runner.”


Какъв е продуцентският състав на ‘Blade Runner 2099’?


Косов и Джонсън за изпълнителни продуценти, заедно с Майкъл Грийн, Бен Робъртс, Синтия Йоркин, Дейвид Зукер, Клейтън Крюгер, Франк Гюстра и Иса Хакет. Том Специали ще е и изпълнителен продуцент, и сценарист.




Публикувано на 17.09.2022 от Адрияна Кръстева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации