Снимка за 'Harry Potter' - Max планират сериал по книгите, продуциран от Роулинг!

'Harry Potter' - Max планират сериал по книгите, продуциран от Роулинг!

Max Original 'Harry Potter' - да, това вече е официално! Стана ясно, че сериал е планиран и договорен за 10 години, не само със съгласието на авторката Дж. К. Роулинг, но и с нея като изпълнителен продуцент. Сериалът, който ще излезе на стрийминг платформата на Max, ще проследява наново сюжета на книгите с нов актьорски състав на мястото на този, който вече познаваме от филмите.

'Ще има нов каст и засега сме се ориентирали за цяло десетилетие', шефът на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав сподели след излизането на новината. 'Аз и жена ми, ние четохме книгите на всяко едно от трите ни деца... Изключително затрогващо е, за цели десет последователни години хората ще гледат 'Harry Potter' по HBO.'

Заслав определено не спази сценария на интервюто, като смеси HBO и Max за дом на новия сериал. Той се срещна с Роулинг няколко пъти през последната година във Великобритания и дори е говорил публично в подкрепа на писателката, която от години е забъркана в спорни дискусии, след като направи проблемни коментари по адрес на трансджендърните права.

'Много сме радостни и благодарни за възможността да опознаем Хогуортс по един нов начин', каза Кейси Блоис, шеф на HBO & Max Content. 'Хари Потър е културен феномен и е ясно, че все още има толкова много обич и желание, насочени към магьосническия свят. В партньорство с Warner Bros. Television и Дж. К. Роулинг, тази нова оригинална продукция на Max ще се гмурне дълбоко във всяка от книгите, които феновете продължават да обичат през всичките тези години.'

'Отдадеността на Max да запази автентичността на книгите е много важна за мен, и чакам с нетърпение да съм част от тази нова адаптация, която ще ни позволи да се докоснем до всеки детайл и да открием една нова дълбочина, такава, каквато само един дългосрочен телевизионен сериал може да предложи', коментира Роулинг.

Изпълнителни продуценти са Нийл Блеър и Рут Кинли-Летс рамо до рамо с Дж. К. Роулинг. Дейвид Хийман също може да се заеме с проекта.

Светът на магьосниците се разпростира от 7-те бестселъра до магазини, пиеси, и поредица филми на стойност 7,7 милиарда долара, както и 1,8 милиарда $ отгоре, със спиноф-а 'Fantastic Beasts'.

Публикувано на 15.04.2023 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации