Снимка за Коледните класики, които да си припомним през този сезон!

Коледните класики, които да си припомним през този сезон!


Всяка година сме засипани с нови и нови коледни филми, толкова много, че не можем да смогнем. Има обаче нещо специално и незаменимо в класиките, които не остаряват и са все така гледани през всеки празничен сезон. Трябва да им отдадем дължимото. Някои от тях може би знаете наизуст, а други може да сте позабравили. Надяваме се да ви дадем няколко идеи за страхотни семейни вечери пред телевизора или филми, които да представите на децата си, за да продължите традицията.

1. ‘The Polar Express – Фентъзи филмът от 2004-та е уникален по рода си, отличавайки се с интересен анимиран стил. Базиран е на детската книжка със същото име на Робърт Земекис и разказва за малко момче, което на Бъдни вечер вижда мистериозен влак за Северния полюс, паркиран пред прозореца му, и се качва на него. Заедно с още няколко деца отиват да посетят Дядо Коледа, който се готви за големия ден. Филмът има една странна и сюрреалистична атмосфера, по-специфична и особена дори от тази в останалите коледни филми, които рядко са достоверни и нормални.

2. ‘Home Alone – Безспорен фаворит и един от малкото филми, които наистина всеки поне веднъж е гледал или хващал случайно по телевизията, ‘Home Alone’ е вечен. Излиза през 1990-та, има продължение две години по-късно, и ни среща с Кевин, най-малкият син на семейство Маккалистър, който на празниците се събужда сам вкъщи. Семейството му е отишло на почивка във Франция, забравило за него. Когато те осъзнават грешката си, се опитват да се върнат обратно в САЩ възможно най-бързо. Междувременно двама крадци искат да оберат къщата им, оставена празна, но Кевин я защитава и ги разиграва до последно.

3. ‘The Nightmare Before Christmas – Тим Бъртън е известен с мрачния си стил и е създател на безброй прекрасни продукции. Именно той стои зад красивата анимация, в сърцето на която е Джак Скелетън. Джак е кралят на ‘Град Хелоуин’, който отваря портал към ‘Град Коледа’ и решава, че иска да празнува, но това не става толкова лесно и последиците от неговото желание са големи. Идеята за историята идва от поема, написана от самия Бъртън през 1982-ра и е представена на нас от Disney. Критиците и феновете са единодушни, че това е една от най-добрите коледни анимации, ако не и най-добрата.

4. ‘How The Grinch Stole Christmas– Гринч е вече не просто герой от екрана, ами и един от иконичните образи на сезона, редом до Дядо Коледа и елфите. Филмът е базиран върху историята на Доктор Сюз и през 2000-та излиза най-известната адаптация, с участието на Джим Кери като зеления и отмъстителен Гринч. Той живее в покрайнините на Уовил и усилено планира как да съсипе коледните празници на милите жители на града. В продукцията има много уроци, много дълбочина и ни кара да се надяваме, че дори Гринч, този истински сърдитко, ще омекне и ще се потопи накрая в магията на Коледа.

5. ‘Jingle All the Way– Семейният комедиен филм е с участието на великия Арнолд Шварценегер и комика Синбад, които играят двама бащи, изправени един срещу друг в надпревара да купят мечтаната играчка за синовете си. Действието е напрегнато, забавно и щуро и ни напомня да не оставяме взимането на подаръци за последната минута, защото ще загазим. Заглавието е взето назаем от популярната коледна песен ‘Jingle Bells’ и определено това е един от най-леките и свежи избори, които да направите, ако искате наистина да се разтоварите.

Можете да намерите филмите в поне една от стрийминг платформите и те със сигурност ще направят вашия декември още по-весел и вълнуващ. Чаша горещ шоколад, запалените лампички на елхата и култовите коледни филми… Ето ви една перфектна вечер!

Коледни класики.
* Кликнете върху снимката за пълен размер.

Публикувано на 27.11.2022 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации