Снимка за ЛГБТ+ сериали и филми подобни на Hertstopper

ЛГБТ+ сериали и филми подобни на Hertstopper

Докато чакате за вторият сезон, може да разгледате следните филми и сериали.

В зелено са филми или сериали, които имат субтитри/дублаж на български. В тъмно червено са филми или сериали извън тона на Hertstopper и включват груб език и/или голота.

1. The Way He Looks (Филм, 2014)


IMDB: 7.9/10 (25 хил.)         Не е наличен в стрийминг платформите в България.

Леонардо е сляп тийнейджър, търсещ независимост. Неговото ежедневие, връзката с най-добрата му приятелка Джована и начина, по който вижда света, се променят напълно с пристигането на Габриел.

Това вероятно е най-подобният на Hertstopper филм

2. Skam (Сериал, 2015-2017) (Сезон 3)


IMDB: 8.6/10 (33 хил.)      Не е наличен в стрийминг платформите в България.

Тази норвежка тийнейджърска драма описва живота и любовта на учениците от училище Хартвиг Нисен. Сериала включва много теми, които са от значение за тийнейджърите днес, включително психично здраве, трудности във взаимоотношенията и хомосексуалност. Всеки сезон проследява различен герой и проблемите, с които се сблъскват.  Да, ако нямате търпение и започнете от трети сезон няма да е голям проблем, защото сюжет от предишните сезони се засяга в 2-3 сцени и се разбира какво е станало.

Третият сезон го прави най-подобният сериал на Hertstopper. Включва не малко сцени които са изключително подобни. Подобно на Hertstopper, и тук музиката играе значителна роля и някои епизоди съдържат необичайно дълги сцени спрямо повечето сериали. Допълнително, сериала е пресъздаден от други държави с малко или много разлики в сюжета и настроението.

3. Love, Victor (Сериал, 2020 - 2022) / Love, Simon (Филм, 2018)


IMDB: 8.0/10 (16 хил.)     Филмът и сериалът са налични в Disney+ и FOXlife.

Самостоятелното продължение на филма Love, Simon от 2018г., проследява Виктор, нов ученик в гимназията Крийкууд, по пътя му на себеопознаване, сблъскване с проблеми вкъщи, свикване с новия град и борба със сексуалната си ориентация. Когато всичко му идва в повече, той търси помощта на Саймън. 

Първият сезон е доста подобен на Hertstopper, но с преместването на сериала следващите сезони включват псувни и голота и драмата е доста по-сериозна спрямо Hertstopper. Вторият сезон на Love, Victor ще бъде излъчен по FoxLife в края на юли месец. 

4. The Thing About Harry (Филм, 2020)


IMDB: 6.8/10 (4.4 хил.)      Филма е наличен в Netflix.

Филма разказва историята на Сам и Хари и тяхният дългогодишен копнеж един за друг, който отричат да го има. Романтичната комедия е подобна по настроение на Hertstopper. 

Допълнително, създателя на филма е също създател на сериала "The Fosters", който проследява лесбийска двойка в опита им да отгледат биологични и осиновени деца. Едно от тези деца, Джуд открива, че има чувства към най-добрият му приятел. Сериала не е в списъка, защото фокуса е главно над хетеросексуални връзки. Това не важи за продължението му, "Good Trouble", но просто не е подобен на Hertstopper.

5. Please Like Me (Сериал, 2013-2016)


IMDB: 8.5/10 (18 хил.)       Сериала е наличен в Netflix.

След като приятелката му скъсва с него, 20-годишният Джош разбира, че е гей.

Не проследява тийнейджъри, но този австралийски сериал е достатъчно странен и искрен, за да спечели сърцето ви. Комедията засяга някои по-сериозни теми, но Hertstopper също ще го направи в предстоящите сезони.

6. Julie & The Phantoms (Сериал, 2020)


IMDB: 8.4/10 (9.7 хил.)       Сериала е наличен в Netflix.

Музикалният сериал проследява млад музикант, който среща три призрака от музикална група с недовършена работа.

Как е подобен ли? Докато засяга трудни теми, сериала поддържа щастлив и обнадеждаващ оттенък, вероятно защото подобно на Hertstopper, Julie & The Phantoms също е направен да е подходящ за деца. Един от тези "призраци" е гей, но неговата сексуалност се третира като нищо друго освен нормално. Допълнително, сериала включва песни в различни стилове, които са носители на награди "Еми".

За съжаление, сериала е прекратен и завършва с не толкова хубав момент. Но има книги, които довършват историята.

7. Young Royals (Сериал, 2021 - )


IMDB: 8.3/10 (28 хил.)         Сериала е наличен в Netflix.

Сериалът проследява шведския принц Вилхелм, докато посещава измисления интернат Хилерска и развива романтична връзка със своя съученик Саймън.

Въпреки, че сериала засяга сериозни неща като злоупотреба с наркотици и секс, романтиката е красива и са представени герои, които обикновено не се виждат по телевизията, включително момиче с аутизъм

Премиерата на вторият сезон е през ноември.

8. Our Flag Means Death (Сериал, 2022 -)


IMDB: 7.9/10 (21 хил.)       Сериала е наличен в HBO MAX.

Сериала проследява капитан Стеде Боне, човек, който изоставя удобния си живот, за да стане първият джентълмен пират в света. По пътя той пресича пътища с Черната брада. Романтиката между Стеде и Ед е бавна и истинска.

9. Looking (Сериал, 2014-2015)


IMDB: 8.2/10 (19 хил.)      Сериала е наличен в HBO MAX.

Фокусирайки се върху група от трима гей приятели в Сан Франциско докато се сблъскват и преживяват различни аспекти на живота.

Сериала е подобен поради автентичният подход към живота на главните герои.

10. Sex Education (Сериал, 2019 -)


IMDB: 8.4/10 (265 хил.)        Сериала е наличен в Netflix.

Kомедията е за по-възрастната страна на романтиката. Историята се върти около Отис, ученик, който е син на секс терапевт. Най-добрият му приятел е гей, който намира любов от неочаквано място. Съдържа много груб език и голота.

Публикувано на 01.07.2022

Generic placeholder image
Heartstopper

Heartstopper разказва историята на Ник и Чарли, двама тийнейджъри от Великобритания в гимназия включваща само момчета. Всички новини за сериалът
Новини по темата
Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации