Снимка за 'Resident Evil' е прекратен!

'Resident Evil' е прекратен!

Netflix взе трудното решение да прекрати 'Resident Evil' - екшън хорър сериала, базиран на популярната видео игра. Новините идват само месец и половина след дебюта на сериала на 14-ти юли и за съжаление не се представи особено добре на платформата. Първия сезон не се застоя за дълго в Топ 10 и разходите не се покриха с гледаемостта.

'Resident Evil' дебютира на 2-ро място с 72,7 милиона часа, през които е бил гледан. Не остана достатъчно дълго на това място обаче, което е целта на Netflix, когато пуснат ново шоу - втората седмица е от изключителна важност. Критиците също не му дадоха особено висок резултат - получи 55% от тях и 27% от зрителите.

Netflix събраха разнообразен и добър каст за сериала и те се надяват да работят с тях отново за в бъдеще. Паола Нунез например, която участваше в 'Resident Evil', вече е част от други техни проекти - 'Fall of the House of Usher' и 'Fuga de Reinas'.

Въпреки че този сериал не продължи, други от същия жанр се справят доста добре: 'Stranger Things', 'Arcane', 'The Witcher', 'The Umbrella Academy', 'Shadow and Bone', 'Vikings: Valhalla', 'Sweet Tooth', 'Black Mirror' и най-новото попълнение - 'The Sandman', който вече беше подновен за нов сезон. 

'Resident Evil' е създаден от Андрю Даб и действието се развива през 2036-та година. 14 години след като смъртоносен вирус е предизвикал глобален апокалипсис, Джейд Уискър се бори да оцелее в един свят, пълен с ужасяващи създания. В този абсолютен хаос тя е преследвана от миналото си в Ню Ракуун Сити, от връзките на баща и с Umbrella Corporation, но най-вече от това, което се е случило със сестра и, Били.

В сериалът участват Ела Балинска, Ланс Редик, Тамара Смарт, Сиена Агудонг, Аделин Рудолф и Нунез. Видяхме още Ахад Раза Мир, Конър Госати и Търлоу Конвери.

Сценаристи са Даб и Мери Лий Сътън, а Робърт Кълцър и Оливър Бербех са изпълнителни продуценти. Игралният сериал е вторият опит на стриймъра, да стане част от вселената 'Resident Evil'. Първият им опит беше анимационната серия 'Resident Evil: Infinite Darkness', в която Ник Апостолидес и Стефани Панисело озвучаваха героите.

Публикувано на 27.08.2022 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации