Снимка за Защо любими сериали НЯМА да се класират за награда 'Eми'?

Защо любими сериали НЯМА да се класират за награда 'Eми'?

 За много фенове, сигурно ще е изненадваща липсата на четири сериала в тазгодишните награди Еми. ‘The Crown’ на Netflix, ‘Westworld’ на HBO, ‘The Boys’ на Prime Video и ‘The Handmaid’s Tale’ на Hulu са сериалите, които се превърнаха в хитове, през последната година, но и няма да имат шанс за спечелване на награда ‘Еми’…поне тази година. Но, преди да завихрите юмруци във въздуха, нека кажем, че това се случва поради чисто обективни причини, а не защото сериалите са пренебрегнати от публиката и критиците.

 За съжаление, трите хитови сериала не влизат в премиерните срокове, които е задала Television Academy са тазгодишните награди. За да бъде номинирана продукция, то трябва да е излязла между 1-ви юни и 31-ви май, тази година. Всъщност, много други продукции, които също срещнаха затруднения с премиерите си, заради пандемичната обстановка, също няма да могат да се класират. Поради тази причина, листът с номинации е доста по-кратък от обикновено.

 Миналата година ‘The Crown’ пожъна огромен успех на наградите ‘Еми’, печелейки статуетки, както за драма сериал, така и за главни актьор и актриса, а и за второстепенни герои. За съжаление, след като не се очаква пети сезон да се появи скоро, въпреки че ще е тази година, сериалът няма да се бори за награди.

 При продукцията на Hulu – ‘The Handmaid’s Tale’, номинациите бяха почти същите, каквито и при ‘The Crown’. За съжаление, новият сезон е заявен за премиера на 14-ти септември, а това дали сериалът ще се включи в награждаването догодина – зависи от премиерата на петия сезон.

 Дългоочакваният четвърти сезон на ‘Westworld’ тече в момента, но излезе след затварянето на прозореца определен за наградите.’The Boys’ също е в подобна ситуация, със своя трети сезон, чиято премиера беше на 3-ти юни. И двата сезона ще имат възможност да бъдат номинирани следващата година.

 Други сериали, които няма да се класират са продукциите на Disney+ - ‘The Mandalorian’ и ‘Obi-Wan Kenobi’, както и ‘P-Valley’ на Starz.

 Но това отваря врата за други възможни победители, като ‘Squid Game’, ‘Yellowstone’, ‘Yellowjackets’, ‘Reservation Dogs’, ‘Pachinko’ и ‘Severance’. Също така, завръщат се няколко сериала, които пропуснаха миналогодишните номинации: ‘Succession’, ‘The Marvelous Mrs. Maisel’, ‘Euphoria’, ‘Insecure’, ‘Barry’, ‘Ozark’, ‘Stranger Things’, ‘Russian Doll’, ‘The Morning Show’, ‘Killing Eve’ и ‘What We Do In the Shadows.’

 За сериалите, които са с разделени сезони – първата част може да бъде номинирана, но е втората. Такъв е случаят при ‘Stranger Things’ и ‘Better Call Saul.’

 Комедията на Hulu – ‘Only Murders in the Building’, чийто втори сезон се излъчва в момента, може да бъде номинирана във вторник, но само за своя първи сезон.

 Радваме се да ви съобщим, че 74-тите номинации за награда ‘Eми’ ще бъдат обявени във вторник, в 08:30ч. Победителите ще бъдат обявени на живо излъчване на 12-ти септември.


Публикувано на 15.07.2022 от Адрияна Кръстева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации