Снимка за 'Heartstopper' ще се завърне за сезон 2 и 3

'Heartstopper' ще се завърне за сезон 2 и 3

Netflix съобщи, че са поръчали два нови сезона за 'Heartstopper'. Това е необичайно действие от страна на Нетфликс, особено за нов сериал.

Първият сезон приключи изключително подходящо за финал на сериал, но включваше само първите две части на графичният роман. Очаква се последната пета част да бъде налична в началото на 2023 година. Алис Осеман (авторката на романа и сценариста на сериала) спомена, че е планирала сериала да има 4 сезона.

Известно е, че Netflix основава решенията си за подновяване въз основа на анализа на цената на продукцията спрямо гледаемостта и новите абонати. Сериала присъстваше в топ 10 най-гледано съдържание на Английски в първите три седмици, което първоначално не изглежда да е нещо особено, но трябва да се има предвид, че сериала е от осем епизода от едвам 30 минути, а в класацията присътват главно сериали с едночасови епизоди. Допълнително, присъстваше в топ 10 за 54 държави. В България беше топ 5 за над една седмица, като се задържа на второ място за няколко дни.

Но британския сериал със скромен бюджет, включващ главно актьори, които не са имали предходни участия, успя бързо да постигне огромно културно въздействие.

Heartstopper е един от най-добре оценените сериали на Netflix от критици и зрители с рейтинг от 100% в сайта Rotten Tomatoes. Също е сред топ 100 най-високо оценените сериали за всички времена в най-големият сайт за филми и сериали IMDB.

Присъствието на сериала в социалните мрежи е изключително силно. В Инстаграм само за няколко седмици главните актьори придобиха почти 3 млн. последователи. В TikTok хаштага #heartstopper има над 4.3 милиарда гледания. В Twitter е най-популярният сериал/филм от дебюта му преди месец с над 1 млн. взаимодействия.

Песните включени в сериала бързо достигнаха класацията Билборд Хот 100 дори за нови музикати. В САЩ продажбите на романа са се увеличили над 1700%, а първата част на графичният роман е най-продавания тийнейджърски роман. В Англия, девет от топ 10 най-продавани детски книги са на Алис Осеман.

Алис Осеман запазва ролята си на сценарист и създател на сериала за сезон 2 и 3.

Публикувано на 20.05.2022

Generic placeholder image
Heartstopper

Heartstopper разказва историята на Ник и Чарли, двама тийнейджъри от Великобритания в гимназия включваща само момчета. Всички новини за сериалът
Новини по темата
Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации