Снимка за Знаете ли тези любопитни факти за 'Emily in Paris'?

Знаете ли тези любопитни факти за 'Emily in Paris'?

Преди две години, в началото на сегашния месец, се запознахме с щурата Емили, която се премести в Париж, намери мечтаната работа и мечтания французин… с много драма около нея и в новия и светски живот. Да, става въпрос именно за комедийния сериал на Netflix 'Emily in Paris'. Той спечели зрителите, като подразни някои от тях с това, че залага на много стереотипни характеристики, а други се съгласиха с това, което виждат. Всички сме в очакване на 3-тия сезон, затова нека ви зарадваме с малко любопитни факти около сериала и актьорите, което, надяваме се, поне за малко ще задоволи нетърпението.

1. В сериала има изключително много препратки към ‘Sex and the City’ – дизайнерката Патриша Фийлд, на която дължим всички култови тоалети от ‘Sex and the City’, работи и по ‘Emily in Paris’. Тя често загатва за предишния си ангажимент с тоалетите на Емили и останалите.

2. Лукас Браво, който играе любимеца на всички Габриел, всъщност е бил готвач, преди да започне актьорската си кариера, така че за него е лесно да се чувства още по-близък с героя си и неговата професия – особено предвид, че е бил именно на Парижката ресторантьорска сцена.

3. Въпреки че Емили не говори френски в шоуто, Лили Колинс, която я играе, всъщност го владее доста добре. Споделя, че е имала период в живота си, в който мисли и сънува на френски, но сега се нуждае от малко практика, за да го възроди. Знаем как е с езиците, затова ето, че снимачната площадка във Франция трябва да е перфектното училище за нея.

4. Ашли Парк, която играе най-добрата приятелка на Емили Минди, наистина може да пее – всеки път, щом я чуем да пее в епизода, наистина е нейният глас. Тя е участвала в много представления на Бродуей, а ако ви се струва позната най-вероятно е заради ролята на Гретчен Уийнърс и в хитовия тийн филм ‘Mean Girls’.

5. Лили приема ролята на Емили, защото наистина успява да намери себе си в героя. Харесва и това, че Емили не се спира пред нищо и досущ като нея се бори са мечтите си. Друга причина е това, че е истински фен на Дарен Стар, създателя на сериала, и на Фийлд, отново заради ‘Sex and the City’.

6. Сцената, където Емили отива в Операта Гарниер, за да говори с Пиер Кадул, е снимана на място и се е наложило да затворят цялата забележителност за нея. Имайки цялата грандиозна сграда за себе си, актьорите и екипът били впечатлени. Дори кореняк французите признали, че преди не са изпитвали нищо такова.

7. Доста от актьорите живеят заедно по време на снимките – Ашли живее заедно с Лукас Браво и Самюел Арнолд, който играе колегата на Емили Жулиен. Те се пренасят в нейния апартамент, когато снимките започват, и споделят, че е било изключително забавно да бъдат съквартиранти.

8. Шоуто е всъщност написано от Париж – и двата сезона са писани директно от центъра на събитията, като сценаристите живели в Париж специално за това. Разбира се, екипът им се състои, както от французи, така и от американци, за да може всичко да е автентично и те да обменят идеи.

9. Лили също живее в Париж преди сериалът да започне, за да може сама да се докосне до френската култура и живота в големия град. Повечето неща, с които Емили се сблъсква, са били част и от нейното ежедневие – миниатюрният апартамент, навиците на французите и разликите в поведението.

10. Френските критици не са впечатлени и не одобряват сериала, но ето, че това не го спира – все пак след успешен 2-ри сезон той бе подновен за 3-ти и 4-ти сезон и милиони зрители по света очакват да разберат какво ще се случи занапред с любимите им герои.

Ако не сте го гледали все още, можете да намерите излезлите сезони на платформата Netflix и да си наваксате преди новите да излязат. А ако сте, спокойно, и ние нямаме търпение да видим какво ще направи занапред Емили, все така забъркана в щури драми и всевъзможни любовни триъгълници.

'Emily in Paris'
* Кликнете върху снимката за пълен размер.

Публикувано на 07.10.2022 от Вяра Тъпчева

Generic placeholder image
Емили в Париж (Emily in Paris)

Емили Купър (Лили Колинс) е млада и талантлива американка изпратена в Париж от Гилбърт Груп - Чикаго, които придобиват френската компания за луксозен маркетинг Савоар. Всички новини за сериалът
Новини по темата
Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации