Снимка за Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

‘Man vs. Bee’ е новата силно нашумяла британска комедия на Netflix, с участието на не кого да е, ами самият цар на комедията и смеха Роуън Аткинсън!

Телевизионният сериал е създаден и написан от Аткинсън, с партньорството на Уилям Дейвис, режисиран от Дейвид Кер и освен самия Аткинсън, в ролите виждаме Джинг Луси, Клауди Блейкли, Том Басден, Джулиан Ринд-Тут, Грег МакХю и Индиа Фаулър.

Шоуто дебютира на 24-ти юни на стрийминг платформата и се състои от един сезон – девет епизода, всеки, от които дълъг само десет минути. Това го прави изключително лесен за гледане и ни напомня за старите комедийни скечове. Засега е единствен по рода си по Netflix. 

Сюжетът проследява Тревър (Аткинсън), който започва нова работа като ‘house sitter’. Той трябва да се грижи за едно елегантно имение с още по-екстравагантни собственици, докато те са на почивка, но за негово съжаление още през първия ден се отприщва истински ад... когато в къщата влиза една пчела. Започва една щура и унищожаваща битка между мъжа и пчелата с изключително тежки последствия.

Идеята за такъв сериал с Аткинсън в главната роля е идея, която сценаристът Уилям Дейвис е имал от години, след като се е вдъхновил от сцена от култовия ‘Mr. Bean’, излязъл през 1992-ра година. След неговото дългоочаквано съгласие, те заснемат историята под формата на филм и после следва задълбочен процес на редактиране, докато успяват да я разделят на около 10 епизода. Аткинсън споделя за героя си, че той е много различен от Бийн – много по-добър, грижовен, много повече като нормален човек. Той описва мистър Бийн като ‘егоцентричен и нарцистичен анархист’, а Тревър, според него, просто има лек проблем с обсебването и има слаби места – именно, че остава битката с пчелата да излезе извън всякакъв контрол.

Дали ще има втори сезон все още не е ясно, макар че режисьорът Дейвид Кер споделя, че такава възможност има. Критиците оценяват представянето на Аткинсън, който с предишните си роли е заслужил титлата си за един от най-добрите комедийни актьори, уникален по рода си, и се съгласяват, че това не се е променило. Рейтингите на шоуто са доста високи, така че няма да ни изненада, ако втори сезон наистина има.

С две ръце ви препоръчваме леката комедия, ще се смеете с глас, а след един тежък ден няма нищо по-разтоварващо. Аткинсън никога не разочарова – питайте Бийн или Джони Инглиш, а вече и добродушния, но инат Тревър. Можете да намерите всички епизоди на Netflix още сега.

Публикувано на 30.06.2022 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации