Снимка за Най-добрите хорър филми на 2021!

Най-добрите хорър филми на 2021!

2021 изобщо не беше лесна година. Изпълнена с доста неизвестни, нищо чудно да е вдъхновението и на доста от най-добрите хорър филми на годината, които също разчитат на непознатото. Трудно се съставя класация при толкова добри кандидати, но 15 филми на ужасите накрая заеха нейните места.

1. A Quiet Place Part II

Продължението на един от най-добрите хоръри на всички времена беше също така успешно, което не беше изненада за никого. Емили Блънт и Килиан Мърфи се завърнаха в ролите си.

2. There's Someone Inside Your House

Слашърът на Netflix изключително много напомня на класиката 'Scream'. Има убиец на свобода, които избива гимназисти, докато носи маски на техните лица! Класика, нали?

3. The Unholy

Този филм не получи най-добрите ревюта от критиците, но феновете го заобичаха. Джефри Дийн Морган, Кати Аселтън, Уилям Садлър и Кари Ийлс пренесоха на екран всичко лудо и зловещо в тази нова адаптаци на 'Shine' на Джеймс Хърбърт.

4. Wrong Turn

Римейк на поредицата от 2003 година, този път с нов изненадващ обрат. Не е за хора със слаби сърца.

5. Трилогията 'Fear Street'

Забавният летен проект на Netflix се състои от три филма - '1994', '1978' и '1666'. Те са базирани на тийн книгите на Р. Л. Стайн, а звездата в тях е младата изгряваща актриса Сади Синк. Всичко в тях се случва изключително бързо и трябва доста да се фокусирате, за да следите реда на събитията.

6. 'Gaia'

Работници от горска служба в Южна Африка се срещат с една тъмна част на природата в този зловещ филм, които разчита на ефектен грим и доста ефекти, както и една тежка история. 'Не се подигравайте с майката природа' тип филм.

7. 'In The Earth'

След неуспеха си с 'Rebecca' през 2020 режисьорът Бен Уитли се обърна към най-добрия си жанр, а именно фолк хорърите - точно те му донесоха слава и не се съмняваме, че и този, създаден през пандемията, ще бъде добър.

8. V/H/S 94

Четвъртата част на тази поредица, заснета с движеща се камера, е една от най-силните досега, изпълнена с истерични и неочаквани моменти. 

9. Spiral

Нова част на поредицата 'Saw', където този път жертвите на куклата са полицаи, а детектив (Крис Рок) трябва да го спре, преди самия той или неговия баща (Самюел Л. Джаксън) станат мишена. Пълен е със сцени, които ще разтроят корема ви или ще ви накарат да подскочите от ужас.

10. The Vigil

Дейв Дейвис играе еврейн, които се съгласява да изпълни традицията, при която някой трябва да наглежда мъртво тяло до погребението, след като са му обещани малко пари. Нощта е дълга, а чувството за изолация бързо го задушава, като всичко това лесно може да се усети от зрителите.

11. The Night House

Ребека Хол е в ролята на жена, чийто съпруг умира, а всичко около смъртта му сочи към една мисториозна къща. Тя научава повече и повече за тайния живот на съпруга си, а филмът е изпълнен с множество обрати и дори елементи на хумор.

12. Titane

Брилянтната режисьорка Жулия Дюкорно, която покори феновете на хоръра неотдавна с минималистичната канибаска драма 'Raw', стой зад 'Titane', който разказва за Алексия, сериен убиец, която неочаквано се привързва към самотен пожарникар, докато се опитва да избяга от полицията. 

13. Malignant

Филмът на Джеймс Уан разтърси социалните мрежи само часове след премиерата си, която за малко да не се състои поради технически проблеми на HBO Max. Изпипан до съвършенство и до последния детайл, той определено е задължителен за всеки фен на филмите на ужасите. 


Тези шедьоври на страха определено не са за всеки, но са високо оценени от феновете на този жанр - има по-леки и по-тежки, които дори и най-върлите любители трудно ще понесят. Ако си търсите някой за гледане, то не се колебайте да прочетете повече за хорърите и да си изберете най-подходящия за вас.


Публикувано на 09.01.2022 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации