Снимка за Какво е мнението на Пен Баджли за героя му Джо Голдбърг?

Какво е мнението на Пен Баджли за героя му Джо Голдбърг?

Първата част на 4-тия сезон на хитовото шоу ‘You’ излезе на 9-ти февруари на платформата Netflix. Пен Баджли е в главната роля, противоречивия герой Джо Голдбърг, който е изключително сложен и притеснително харесван и романтизиран образ. Втората част можем да я очакваме на 9-ти март и знаем, че всички зрители на сериала, са на тръни и нямат търпение за продължението, особено след като нейният трейлър излезе преди няколко дни. Чакат ни още много изненади, обрати, и, надяваме се, накрая и отговори.

Джо Голдбърг е много сложен герой, с който дори и да сме свикнали или да изпитвате някакви симпатии, защото след четири сезона сякаш го познаваме, трябва да признаем, че в сърцевината му се крие… чисто зло. И не друг, ами самият Пен Баджли ще ви го повтори. Пак и пак. Актьорът се възползва от всяка възможност и всяко интервю да говори по темата и да напомни на зрителите, че Джо не е за харесване и не е протагонист.

‘Не можем да продължаваме да вярваме, че Джо просто ще намери правилния човек и ще бъде щастлив с него – това няма как да стане, защото той е проклет убиец’, е едно от първите изявления на Баджли в интервю с ‘Vanity Fair’ малко след премиерата на шоуто.

Пен в миналото не е харесвал и друга от ролите си – а именно най-голямата негова такава, която го направи огромна звезда – Дан Хъмфри в ‘Gossip Girl’. Още през 2012-та той обяснява, че е трудно да си известен за нещо, което не си, и Дан е герой, съвсем различен от неговата личност. Привилегированият тийнейджър, който той игра в рамките на пет години, е перфектен за сюжета на сериала, но в истинския живот Пен иска да бъде разграничаван от героя си., което предвид влиянието на сериала тогава бива доста трудно.

Дан, дори и неприятен и разлигавен, леко психопат, както разбрахме във финала на ‘Gossip Girl’, не беше убиец. Макар и различни, Баджли намира връзка между тях – и двамата имат доста вредни навици в социалните мрежи, така да го кажем.

‘Джо не търси истинска любов. Той няма нужда някой да го обича. Той е насилник. Убиец. Заблуден. И изключително обсебен от себе си.’

Актьорът смята, че реакцията на част от публиката, е изключително неподходяща и дори е блокирал туитове, които се изказват горещо за него. Такива фенове го карат да се притеснява, че именно това, от което се е страхувал, приемайки ролята на Джо, е станало факт. ‘Има реакции, тотално игнориращи негативните черти на Джо, които са в центъра на шоуто, и просто си падат по него… Определено е проблемно.’

Сезон 3 прави нещата още по-сложни за него. ‘Като баща не знаех как ще ми се отрази да играя Джо с неговото първо дете. Той е толкова изплашен.’ Баджли самият е родител на две деца и ако сте гледали 3-тия сезон можете да видите, че преживяванията на Джо като баща са много по-различни от нормалните.

‘Не мисля, че има спасение за Джо’, заключва звездата още в началото на сериала. ‘Мисля, че справедливостта трябва да възтържествува, не за Джо, но за нас и света, който беше създаден. Най-вероятно Джо ще бъде нещастен, но той винаги е нещастен.’

Баджли следи под око сценаристите и режисьорите на сериала, за да се погрижи, че героят му няма да ‘заживее щастливо до края на дните си’. След излизането на 4-тия сезон, този месец, той сподели, че чувства отговорност за това, че всички харесват Джо толкова много, защото той и екипът на сериала са го създали такъв и толкова харизматичен по свой собствен начин. Дори и да виждаме Голдбърг от другата страна на нещата през новия сезон – самият той е преследван и част от пъкления план на друг герой, но това не го прави нещастна жертва – Джо продължава да играе своята част от играта и тепърва предстои да видим развитието на тази все по-абсурдна ситуация. Мнението на Баджли не се е променило и той продължава да смята, че Джо няма да се промени и не е способен на това.

Като зрители е нужно, дори и при измислените истории, да имаме едно наум кое е правилно и кое не и да разграничаваме въображаемото от реалността. Можем да заключим само едно – Баджли е страхотен актьор и страхотен човек, наясно с ефекта си и достатъчно честен, за да го обсъжда открито.

You - Мнението на Пен Баджли за Джо Голдърг.
* Кликнете върху снимката за пълен размер.

Публикувано на 21.02.2023 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации