Снимка за 'Blade Runner 2099' е в ръцете на Amazon Studios!

'Blade Runner 2099' е в ръцете на Amazon Studios!

'Blade Runner' се мести на малкия екран! Amazon Studios подготвя игрален сериал, чието действие се развива в същата вселена. 

Радли Скот, който режисира оригиналния филм 'Blade Runner' през 1982 година, е изпълнителен продуцент на сериала, който засега е кръстен 'Blade Runner 2099' и продължава историята, от където тя спря в последният филм - 'Blade Runner 2049' от 2017 година, който беше режисиран от Денис Виленюв.

Силка Луиза, създател на предстоящото шоу на Apple TV+ 'Shining  Girls' с участието на Елизабет Мосс, се е заела с писането и продуцирането на този нов проект, обща продукция на Alcon Entertainment, Amazon Studios и Scott Free Productions.

Това ще бъде първият сериал за поредицата и всички са се заели сериозно с него - бързо се прехвърлят сценарии и се избират понтециални дати за започване на снимките и за евентуална премиера. Все още се търсят помощник-сценаристи. Скот може да режисира, ако сериалът започне добре и се задържи.

Филмът от 1982, който е адаптация по романа на Филип К. Дик 'Do Androids Dream of Electric Sheep?', разказва за един свят, където синтетични човеци, известни като репликанти, са биоинженирани от мощната кооперация Тайрел да работят по космическите колонии, като самото действие се развива в бъдещето - тогава предстоящата 2019 година в един дистопичен Лос Анджелис. Група бегълци репликанти бягат обратно на Земята, а едно ченге там започва да ги преследва. В главните роли са Харисън Форд, Рутгер Хауер, Шон Йънг и Едуард Джеймс Олмос.

В продължението, което излезе през 2017 година, действието се развива през 2049 година, а в главната роля е Раян Гослинг. Той открива тайна, която заплашва човечеството. Форд и Олмос се завръщат в ролите си, а нови попълнения са още Ана де Армас, Дейв Батиста и Джаред Лето.

Доколкото разбираме от заглавието на предстоящия сериал, действието там ще се развива 50 години след края на продължението. 

Други части от поредицата, които често остават забравени, са аниме сериалът 'Black Runner: Black Lotus', който излезе към края на миналата година. Годината там е 2032 и в центъра на вниманието е Джесика Хенуик, женски репликант.

Компанията Alcon Entertainment, която стой зад сериала на Prime Video 'The Expanse', от последните няколко години си е набелязала и поредицата 'Blade Runner'. Миналата година получи правото да създаде различни консуматорски нейни продукта, а през септември нейният създател и управител Андрю Косове сподели, че компанията е назначила двама души, чиято работа е да поддържат франчайза и неговата времева линия, за да са сигурни, че възможността за нови проекти от това естество е открита.

Косове и неговият партньор Бродерик Джонсън продуцират сериала заедно с Майкъл Грийн, който написа 'Blade Runner 2049', Бен Робъртс и Синтия Йоркин, както и Дейвид В. Зукер и Клейтън Крюгер от Scott Free Productions.

Scott Free Productions в момента работят и над научнофантастичната продукция по HBO Max 'Raised By Wolves', чийто втори сезон излезе съвсем наскоро, над кримката 'Jigsaw' по Netflix, 'The Good Fight', който очаква своя шести сезон по Paramount+ и не на последно място, 'Great Ezpectations', адаптацията на великия роман на Чарлс Дикенс, по FX и BBC.

Публикувано на 12.02.2022 от Вяра Тъпчева

Generic placeholder image
Blade Runner 2099

Сюжетът все още не е известен. Всички новини за сериалът
Новини по темата
Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации