Снимка за 'Западен свят': Ще бъдат ли изплатени хонорарите на актьорския състав?

'Западен свят': Ще бъдат ли изплатени хонорарите на актьорския състав?

Вратата е окончателно затворена за ‘Westworld’! От екипа на HBO потвърдиха, че дистопичната научно-фантастична драма няма да получи своя пети сезон. Това, естествено, е ужасна новина за всички свързани със сериала, водени от директорите Джонатан Нолан и Лиса Джой, които се надяваха на още една глава. Хубавото е, че има лъч светлина за актьорския състав, според последните новини – актьорите ще получат своите хонорари за пети сезон, въпреки че той няма да бъде продуциран.

Според множество източници, главните актьори са сключили сделка за пети сезон, според която трябва да им бъде платено, каквото и да се случи със сериала. Тази опция се появява миналата година, преди премиерата на четвърти сезон и това със сигурност е развълнувало всички актьори. Дочуваме, че актьорският състав е имал възможност и да предоговори договорите си, по онова време.

Този ход не е необичаен. Понякога мрежите плащат предварително на актьорите, преди окончателно решение за подновяване, за да запазят актьорите си. Това се случва най-вече при актьорски съставки, в които присъстват големи имена, които бързо биха били присвоени от други мрежи.

Според данни от HBO, главните актьори са Евън Рейчъл Уд, Танди Нютън, Джефри Райт, Ед Харис и Арън Пол. 

Уд, Нютън, Райт и Харис са оригиналните актьори, които успяха да предоговорят своите хонорари след втори сезон. След тези договорки, хонорарът им достига до 250 000 долара на епизод в сезон 3. В трети сезон се включва Пол.

Вярва се, че заплатите за пети сезон са щели да варират между 10-15 милиона. Това не са малко пари, но и самият сериал не е бюджетен, след като третият сезон достигна до 100 милиона или с други думи – 10 милиона на епизод. Ако от HBO бяха решили да продължат с пети сезон, това щеше да струва повече от 80 милиона долара на мрежата.

Според източници, решението за прекратяване на шоуто е взето след като от HBO са решили да използват критериите на Netflix за подновяване на сериали. Това са гледаемост срещу цена. За съжаление, рейтингът на ‘Westworld’ стремглаво пада. Феновете останаха недоволни от многото митология и превръщането на сложните сюжетни линии – в още по-сложни за следене.

За много фенове, които са запознати със случващото се в телевизионните среди – прекратяването едва ли е толкова изненадващо. То се случи ден след като директорът на Warner Bros. Discovery (компанията-майка на HBO) – Дейвид Заслав, обяви, че иска бюджетът да се свие до 3,5 милиарда долара, което е с 500 милиона долара повече от предварително договореното.

Откъс от изявлението на Заслав:

“Грандоманският експеримент да създаваме нещо на всяка цена приключи.”

Какъв е сюжетът на ‘Westworld’?

Въпреки фаталният край на шоуто, нека си припомним неговата сюжетна линия и с какво тя успя да впечатли феновете.

Сериалът е мрачна одисея за падението на изкуственото съзнание и въпросът за свободна воля. Продукцията е адаптация по филм от 1973 година, написан и режисиран от Майкъл Крайтън.

Какъв е продуцентският състав на ‘Westworld’ в четвърти сезон?

Нолан и Джой са създателите, изпълнителни продуценти са Абрамс, Алисън Шапкер, Атина Уикман, Ричард Луис, Денис Те и Бен Стивънсън. Продукцията е колаборация между Warner Bros. Television, Kilter Films и Bad Robot.


Публикувано на 05.11.2022 от Адрияна Кръстева

Generic placeholder image
Западен свят (Westworld)

В „Западен свят“ неизправността на един робот нанася огромни поражения върху футуристичен увеселителен парк за възрастни и тероризира нищо неподозиращите му посетители. Всички новини за сериалът
Новини по темата
Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации