Снимка за 10 сериала, които да изгледате отново.

10 сериала, които да изгледате отново.

Ако се чудите какво да гледате, то ние сме ви подготвили хитови сериали, които, макар и приключили вече, могат да ви заредят с добро настроение и са толкова добри, че можете да ги гледате повече от веднъж, без да ви омръзнат. Понякога нямаме време или желание да инвестираме в нещо ново, затова ще ви припомним десет заглавия, които може би сте позабравили. А ако не сте гледали досега, то сте късметлии – чака ви цял нов добре изпитан и обичан свят!

1. Castle – Сериалът се излъчва по ABC от 2009-та до 2016-та и досега е един от най-популярните им и успешни проекти. Действието проследява писателят Ричард Касъл и детективът от нюйоркската полиция Кейт Бекет, които са принудени да работят заедно, след като Касъл има нужда от проучване за новата си книга, базирана на детектива. Двамата заедно разследват множество престъпления и се оказват страхотен екип. Продукцията залага на интересни случаи, романса между Бекет и Касъл, няколко по-дълги сюжетни линии, хумор и разбира се, чара на главния герой, който е един от култовите образи в телевизията.

2. Prison Break – Драмата на Fox ни запознава с братята Линкълн Бъроус и Майкъл Скофийлд. Бъроус е осъден на смърт за престъпление, което не е извършил, и брат му се опитва да го измъкне от затвора и да изчисти името му. Сериалът е подходящ за всички, които искат малко екшън и напрежение. Хубавото е, че историята не разчита само на това, ами има и дълбочина. Кастът е перфектен и Уентуърт Милър и Доминик Пърсел перфектно представят отношенията и лоялността между двама братя, и всеотдайността, която стои зад всичко.

3. Breaking Bad – Криминалната драма е любима на критиците и е носител на безброй награди и номинации. Сериалът разказва за Уолтър Уайт, учител по химия в Албакърки, Ню Мексико, който, за да помогне финансово на семейството си, след като е диагностициран с рак, се включва в местния бизнес с наркотици. Той работи заедно с бившия си ученик Джеси Пинкман и техния така наречен бизнес бързо се увеличава, след като те създават сами невероятно чиста версия на сини метамфитамини. Нещата излизат извън контрол и Уолтър забърква проблеми със семейството си, закона и местните банди.

4. Parks and Recreation – Хайде да се посмеем! Политическият сатиричен сериал има 7 сезона и е изключително забавен и е продуциран от Грег Даниелс и Майкъл Шур, които стоят и зад хита ‘The Office’. Лесли Ноуп е директор на службата ‘Паркове и отдих’ и отчаяно иска да допринесе към обществото с нещо и започва своята мисия с решението да покрие опасен изкоп и да го превърне в приятно място за почивка. Сблъсква се с егоистични съседи, алчни фирми и хиляда бюрократични проблеми. Стъпка по стъпка тя започва да променя системата.

5. Gilmore Girls – Лорелай и Рори Гилмор са едно от най-известните дуота ‘майка-дъщеря’ на малкия екран. Лорелай е млада майка, която отглежда Рори сама в градчето Старс Холоу. Издига се в йерархията на местния пансион и не обича да общува с родителите си, които са нейна тотална противоположност. Рори е и различна от майка си, но двете са изключително близки и с течение на сезоните проследяваме тяхната връзка. Често се засягат теми като порастването, разликата между поколенията и положенията в обществото. През 2016-та излязоха 4-ри нови епизода, всеки съответстващ на сезон от годината.

6. Sex and the City – Всеки е чувал за Кари Брадшоу, героинята, която възпита цяло поколение жени и все още е един от най-култовите образи на телевизията. Сериалът проследява живота на четири жени в Ню Йорк и е нещо като революция за своето време. Приятелките ни запознават с щурия живот в големия град и се сблъскват с редица проблеми, борят се с табутата и откриват всяка своя индивидуален път. Успешната продукция води и до два холивудски филма и не само това – през 2021-ва получихме ново продължение ‘And Just Like That…’, сериал, който получи смесени ревюта и бе подновен за 2-ри сезон.

7. The Good Place – Американският ситком на NBC е доста интересно творение, пълно с емоции, надежда и смях. Първоначално се запознаваме с Елинор, играна от прекрасната Кристен Бел, която, след като умира, е приветствана в ‘the Good Place’, таен утопичен рай, управляван от архитекта Майкъл. Тя осъзнава, че е попаднала там по погрешка, защото животът, който е водила, определено не е бил добър и праведен и се опитва да крие своето минало в опит да се превърне в морален и добър човек. Сериалът е възхваляван за своят оригинален сюжет, сценарий, атмосферата в него и неочакваните обрати, които стоварва върху феновете.

8. Supernatural – Ето и нещо за феновете на паранормалното! Абсолютна класика в жанра, ако не сте го гледали, то се пригответе за 15 сезона, пълни с ужаси, любов и митични същества. Запознайте се с братята Сам и Дийн Уинчестър, които пътуват из Америка и се сблъскват със странни събития и създания, излезли директно от градските легенди и фолклор на страната. Сега е идеалният момент да му дадете шанс, защото наскоро получихме и спинофа ‘The Winchesters’, разказващ за романса на родителите на Дийн, Джон Уинчестър и Мери Кембъл.

9. Glee – Музикалната комедия се излъчваше от 2009-та до 2015-та и е една от най-странните и шантави продукции. В центъра е клуба ‘Нови посоки’ в Охайо и неговите членове, които са тези с труден живот в гимназията. Те се борят със стереотипите и се привързват един към друг. Сериалът печели множество награди Еми и е било номинирано повече от стотици пъти за най-различни награди. Препоръчваме го на всички музикални фенове, които искат нещо с много ритъм и като бонус много драма.

10. New Girl – Ситкома проследява живота на учителката Джесика, която се мести и заживява с трима мъже. Героите са в 30-те си години и се занимават с проблеми във връзките си, кариерите и се научават как да живеят заедно. Неочакваните приятелства и отношения са изключително забавни и според създателя на сериала Елизабет Мериуедър това, което го прави специален, е, че светлината на прожекторите е върху герой като Джесика, която би била допълнение към повечето сериали.

Надяваме се нашите предложения да са ви харесали и да сме ви припомнили обичани сериали, които да ви донесат известна носталгия и вълнение. Със сигурност ще намерите и нещо ново, което да ви заинтригува и понякога е страхотен бонус, че няма да трябва да чакате за нови сезони, ами имате цялата история наведнъж, както и изпитано качество.

 

10 сериала, които да изгледате отново.
* Кликнете върху снимката за пълен размер.

Публикувано на 10.02.2023 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации