Снимка за Какво е бъдещето на The CW?

Какво е бъдещето на The CW?

 Промените са неизбежни във всяка една сфера. През годините сме се радвали на множество сериали от CW, но ето, че е време за свежа глътка въздух, която на пръв поглед, е, може и да не изглежда толкова оптимистично в очите на феновете. 

 В програмата на CW остават едва 11 оригинални сериала, което е доста по-малко от заглавията в сезон 2021-22, които бяха 19. В това число е и неясното бъдеще на ‘Stargirl’. 

  Въпреки, че се усеща свиване при всички мрежи, при CW спадът е осезаем и отражение на години разрастване и добавяне на две допълнителни вечери за оригинално съдържание. Към този спад допринася и автоматичното подновяване на предавания, които са от много време на екрана, без да се гледа техния рейтинг и цялостно представяне на пазара. 

 Е, всичко това върви към своя край, колкото повече CW се доближава до финиширането на сделката с Nexstar, които ще поемат щафетата. Само най-силно изявените сериали и тези с висок рейтинг ще бъдат подновени, което, естествено, доведе до вълна от прекратяване на продукции. Няма да видим отново ‘Legends of Tomorrow’, ‘Legaciec’ и ‘Naomi’

 Това е една от най-големите промени, които CW е претърпявала, от както Марк Педовитц пое управлението преди 11 години и превърна CW от фокусиран към женската аудитория, към блансирано фокусиран и върху двата пола, с процъфтяващи супергеройски франчайзи, които фундаментално промениха компанията и решенията, които тя взима. 

 До момента, CW функционираше, като продължение на своите ‘родители’, в лицето на Warner Bros. TV и CBS TV Studios. Ролята на CW беше да подпомага създаването на продукции, които двете студиа да стриймват на международния пазар. На теория, това не звучи толкова зле. Но реално, CW до такава степен е обслужвало интересите на студиата, че не веднъж е подновявало сериали, които имат стойност само за тях. Това обяснява петте сезона на ‘Dynasty’, сериал с нисък рейтинг по CW, но доходоносен за други. Множество сериала са били подновявани на този принцип, без значение дали те са гледаеми по CW, или не. 

 След продажбата на CW, Warner Bros. И Paramount се очаква отново да се сдобият с миноритарни дялове, но техните интереси вече няма да бъдат обслужвани с приоритет пред тези на CW

 Краят на 2019 г., краят и на сделката с Netflix на WBTV и CBS Studios за излъчването на CW продукции също изигра роля за някои то прекратените сериали, тъй като по-новите сериали отиват в HBO Max/Paramount+ и не носят външни приходи от стрийминг, което оказва по-голям натиск върху тях да доставят за студиата. (Краят на договора с Netflix беше от полза за CW, който вече може да си осигурява приходи от предаванията, освен от: The Flash, Riverdale и All American.) 

 Финансовите съображения на студиата доведоха до прекратяване на множество сериали, които Педовтц, може би, щеше да задържи за по-дълго. Пример за това е ‘Legends of Tomorrow’, сериал, който след седем сезона заслужава подобаващо изпращане, или ‘Legacies’, сериал, който беше последното живо късче от една цяла ера, тази на “Дневниците на вампира”. Дочухме, че CW са имали желание да подновят тези сериали, но не са могли, заради натиска от страна на студиата. 

 Има много и спекулации около бъдещето на CW, това е сигурно. Говори се за съдържание, което ще се хареса на Северна Америка, както и за бъдещето на отношенията между CW и LGBT обществото. 

  Само времето ще покаже какво очаква CW, но до тогава - от компанията остават отдадени на разнообразните и уникални сериали, които правят. 

Публикувано на 14.05.2022 от Адрияна Кръстева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации