Снимка за 'The Summer I Turned Pretty' - струва ли си?

'The Summer I Turned Pretty' - струва ли си?

Може би сте чували за новия тийнейджърски и YA хит, който нашумя и за който всички си шушукат в последната седмица. Социалните мрежи избухнаха и всички се чудят за какво е целият този шум. Дали въпросното творение наистина си заслужава славата, или в тази ера, с господството на Tik-Tok, като повечето популярни неща е прехвалено.

‘The Summer I turned Pretty’ е американска coming-of-age романтична драма. Сериалът дебютира на платформата Amazon Prime Video на 17-ти юни 2022-ра и е базиран върху романа със същото име на Джени Хан, която вече е позната на феновете на романтични филми с книгите си ‘To All The Boys I’ve Loved Before’, които бяха превърнати в трилогия от Netflix.

Действието проследява Бели, която скоро ще навърши 16 години и вече навлиза в пълния си потенциал. Тя прекарва всичките си лета в ваканционната къща на семейни приятели – заедно с майка си, тя се готви да посети отново крайбрешното градче и да прекара още едно лято с Конрад и Джеремая – братята, с които живее всяко лято и сега бързо се забърква в любовен триъгълник.

Участват Лола Тънг, Джаки Чънг, Рейчъл Бланшард, Кристофър Брини, Гавин Касаленьо, Шон Кауфман, Алфредо Нарчисо, Мини Милс, Колин Фъргюсън и Том Еверет Скот, а за няколко епизода се появяват още Дейвид Йаконо, Съмър Мадисън и Рейн Спенсър с второстепенни роли.

Въпреки че определено е главно насочен към тийнейджърите, родителите трябва да си имат едно наум, че за разлика от книгите сериалът е доста по-пълен с вулгарен език, алкохол и дори наркотици, въпреки че атмосферата в сериала първоначално не го подсказва. Разбира се, има много флиртуване, срещи, млада любов и романтика между младите герои. Хубаво е обаче, че възрастните герои в сериала също получават своите истории, така че публиката не е съвсем ограничена. Майките на децата се забъркват в свои собствени връзки или приключват вече съществуващи такива, те получават много повече екранно време отколкото в повечето други тийн филми и сериали.

Основият въпрос в шоуто е какво ще се случи с Бели и братята, както и с всички останали, замесени в тази сложна любовна история? Кой е истинският избраник на младото момиче и заслужава ли я? Първата детска любов, която така и не спира, новото сладко момче или пък забавния и истински добър приятел?

‘Едно лято може да промени всичко’ е една от запомнящите се реплики на сериала, която определя и ни подсказва какво да очакваме. Романтизирането на лятото като специално магическо време, почивка от реалния живот, три месеца, когато всичко е възможно, не е нищо ново в света на киното, но е хубаво понякога да си го припомним и да се насладим на един сравнително лек сюжет и екран пълен с ярки цветове и примамливи драми.

Романът на Джени Хан всъщност излиза през 2009-та година и му трябват цели 13 години, за да стигне до нашите екрани. Версията, която виждаме обаче, е модернизирана, сякаш нещата се случват това лято. Хан работи по сериала и сама взима повечето от големите решения за него, като споделя, че е доволна от резултата и за щастие историята не е изгубила магията си. Тя описва своят роман в днешно време като спомен, но същевременно нещо важно, съществено и открито, нещо, което има значение и днес. Държи на своите читатели и иска новите фенове да изпитат същите емоции, щом кликнат на първия епизод, каквито читателите се изпитали преди 13 години щом са прочели първата страница. Това няма как да се случи, ако тя се поддаде и изневери на оригинала, обяснява самата Хан.

Сериалът е интересна комбинация от живота на майките и тийнейджърите, няколко нива на проблеми, недоразумения, успехи и щастливи моменти се смесват в седемте епизода на ‘The Summer I Turned Pretty’, всичко в рамките на едно голямо и нетрадиционно семейство. Той е вече подновен за втори сезон след първоначалния си успех, така че няма нужда феновете да се притесняват, че ще останат с незавършен край и въпроси без отговори. Дайте му шанс и вижте сами за себе си – лека приятна романтична комедия, пълна с достатъчно драматични нюанси, за да задържи вниманието ви. А най-хубавото е, че саундтракът е на световно ниво!

Публикувано на 25.06.2022 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации