Снимка за HBO Max променя стратегията си за Европа!

HBO Max променя стратегията си за Европа!

HBO Max взеха доста сериозни решения и направиха големи промени за стратегията си и начина, по който работят в Европа.

Медията повече няма да продуцира оригинални сериали за стрийминг платформата в Северните страни - Дания, Швеция, Норвегия и Финландия, Централна Европа, Холандия и Турция, както и ще премахне голяма част от съдържанието си от тези страни, за да направи място на други интернационални сделки.

'Нашата отдаденост към този пазар не се е променила', завършва тяхното изявление. Новините станаха факт в началото на миналата седмица, като първо бяха споделени с всички, работещи в компанията.

Сериали, които вече са факт и са излязли, ще продължат снимките си - очакват ни редица от подновявания, научихме, въпреки че още не се знае кои точно сериали ще получат зелената светлина. Възможно е обаче доста шоута да бъдат продадени на други платформи.

Унгарската драма 'The Informant', както и шведската комедия 'Lust' и семейната драма 'Kamikaze' от Дания са сред засегнатите и те повече няма да бъдат достъпни в рамките на стрийминг платформата.

Испания и Франция не са засегнати от настоящите промени. Това е най-вероятно поради факта, че испанските и френските сериали се справят доста добре, а испанските са изключително популярни и в Южна Америка и сред испано-говорящите в САЩ. 

Тепърва ще разберем как всичко това ще се приеме от филмовата и телевизионна индустрия в Европа, които досега са изградили връзка и уважение към екипа на HBO. 

Решенията са както стратегически, така и финансови. Те са част от плана на компанията да спести 3 милиарда $ в идните 24 месеца. 

Публикувано на 11.07.2022 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации