Снимка за Кои са най-успешните ситкоми на всички времена?

Кои са най-успешните ситкоми на всички времена?

В днешно време се снимат все повече и повече ситкоми, но малко са тези, които остават и биват запомнени. Увековечени дори, в някои случаи. Днес ще ви представим 10-те най-добри и успешни ситкома на всички времена, които са част от почти всяка класация на критиците и феновете и са показали, че заслужават своето място и тук. Те не са подредени в специален ред, защото въпросът кой е най-най е във всяка сфера доста спорен и зависи от много фактори.

1. ‘Friends – невероятна класика, която през 94-та открадна сърцата на много хора и ги държи и до днес. Сериалът проследява група от шестима приятеля в Манхатън, които минават през живота заедно и винаги могат да разчитат един на друг. Той разглежда теми и събития и добре представя какво е да си в 20-те си години и да имаш милион въпроси и тепърва да откриваш всичко. Актьорите още получават милиони от всеки епизод и образите им продължават да водят свои собствен живот.

2. ‘The Office– абсурдната комедия с едни от най-запомнящите се и иронизирани герои е любима на много и определено успява да ни разсмее. Една от причините да е толкова популярна е това колко е нормализирана и добре позната на хората – всичките ситуации са малко или много нещо, с което можем да си представим да се сблъскаме, а това, че героите често се държат глупаво и говорят каквото им падне я прави някак още по-достъпна до нас. Майкъл Скот е уникална по рода си карикатура, а Джим и Пам са една от най-обичаните двойки по телевизията.

3. ‘How I Met Your Mother– скандалът около този сериал идва заради неговият финал, който е един от малкото наистина разочароващи според феновете и аргументите покрай него все така продължават и до днес, 8 години след него. Групата приятели са изключително забавни, харизматични и щури, а приключенията в Ню Йорк са класика за жанра. Освен това се разглеждат доста сериозни теми в течение на сезоните и любовният живот на Тед е един от най-хаотичните, които сме виждали на нашите екрани, създаващ конфликти от самото начало на 9-сезонния сериал.

4. ‘The Big Bang Theory – Той си има своите почитатели и определено заслужава своето място. Шелдън дори получава собствен спиноф, а ролите на актьорите в шоуто са най-популярните за кариерата им. Сериалът продължава цели 12 сезона и животите на героите се развиват много в техните рамки. Виждаме прогрес на романтични взаимоотношения, разцъфване на любов и приятелство и все така неловките и смешни моменти на момчетата и Пени. Шоуто е любимо на феновете на научно-фантастичния жанр, комиксите и като цяло все неща, от които не всеки се интересува – затова е толкова обичан, че разнообразява сцената в телевизията.

5. ‘The Golden Girls – Тук вече говорим за истински класики. Обичан от поколения и все така ценен, ‘Златните момичета’ е забавен, остроумен и същевременно мил и сантиментален. Четири дами над 50 живеят заедно в Маями и се сблъскват с възходите и паденията на тази нова глава от живота им. Актрисите, макар и вече не сред нас, представят своите героини по един вечен начин и ни показват какво трябва да бъде едно приятелство.  Сериалът е меланхоличен, красив и лек и се усеща като прегръдка, така необходимото бягство от нашето ежедневие.

6. ‘Full House – Необичайното семейство от Сан Франциско краде сърце още от 87-ма година. Вдовецът Дани Тъкър отглежда трите си дъщери с помощта на доведения си брат Джеси и най-добрия си приятел от детството Джоуи. Тримата мъже, макар че не са съвсем наясно с всичко, което се изисква от един баща, създават един уютен дом и всекидневно се сблъскват с щури ситуации и забавни моменти, които бързо изстрелват сериала на върха. Вече има и продължение – ‘Fuller House’, което можете да намерите в Netflix.

7. ‘Modern Family – Това е може би един от най-обичаните ситкоми от предишните години, по-нова версия сякаш на гореспоменатия. Дал ни е множество запомнящи се персонажи, всеки от тях уникален индивидуален герой. Модерното семейство се състои от доста роднински връзки, всяка част от семейството живее близо един до друг в Ел Ей и те заедно навигират своите отношения, минават през всевъзможни всекидневни драми и големи моменти от живота. Сълзи от смях и емоции са гарантирани и то неведнъж.

8. ‘Everybody Loves Raymond – Рей ни е познат от българските екрани от край време и семейство Бароун никога не остаряват. Вдъхновението за проблемите в брачния живот, гледането на деца и, разбира се, с родителите (особено ако живеят отсреща) идва от реалния живот и затова ни разсмива от сърце и бързо става скъп и любим на зрителите, които могат да се докоснат до случките и героите и да ги разберат. Успехът на сериала показва, че в крайна сметка всички наистина обичат Реймънд.

9. ‘The Nanny – Вдъхновение на много, Фран Файн (изиграна и измислена от Фран Дрешър) и до днес е известна модна икона и запомнена със смешните си реплики и романтична, но хаплива натура. Тя става бавачка на три деца от богато британско семейство в Ню Йорк и завързва отношения не само с тях, ами и с изключително красивия им и мил баща. Няма човек, който да устои на чара на Фран и отнема само епизод да я обикнете.

10. ‘The Fresh Prince of Bel-Air– Макар и наскоро Уил да влезе в новините с доста скандална постъпка, той си остава за доста познат най-вече с ролята си в този ситком. Той играе обикновен тийнейджър от Филаделфия, който изведнъж се мести да живее със семейството на леля си в изискания квартал Бел-Еър, където неговият начин на живот бързо се отличава от техния и този на обществото там. Хитът на NBC получава много номинации и продължава за 6 сезона.

Надяваме се да намерите в тази класация някои от любимите си сериали или да се вдъхновите да дадете шанс на такъв, който досега не сте гледали. Ситкомите са перфектен начин да разпуснем, те са забавни, интересни и пълни с герои, които остават с нас за цял живот. Днес е по-трудно да се създаде хубав такъв, който наистина да е оригинален и да продължи за повече от 1-2 сезона, затова е хубаво да си припомним вдъхновенията и успешните хитове на жанра. Разбира се, има и още, които заслужават да бъдат споменати - 'Two And A Half Man', 'Married With Children', 'Seinfield', 'Cheers' и други. А на вас кой ви е любимият ситком?

Най-успешните ситкоми.
* Кликнете върху снимката за пълен размер.

Публикувано на 26.10.2022 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации