Снимка за Вълнуващият трети сезон на 'Емили в Париж' - какво забърка нашата Емили?

Вълнуващият трети сезон на 'Емили в Париж' - какво забърка нашата Емили?

Третият сезон на ‘Emily in Paris’ и особено неговият финал разедини феновете още повече. Сезонът дебютира на платформата Netflix точно преди празниците и мигновено стана една от най-дискутираните теми в социалните мрежи и оглави класациите.

Ако все още не сте го гледали, то ви препоръчваме да спрете четеното дотук, защото предстоят спойлери. Ако сте, то хайде да започваме.

Най-важното, ако започвате шоуто за първи път, е да го посрещнете с отворени обятия и без въпроси. Ако започнете да се чудите за сюжета и как въобще са възможни 90% от нещата, които се случват, то тогава със сигурност няма да ви хареса. Ако обаче направите обратното и просто му се насладите, без да го взимате насериозно, то като нищо да ви допадне много. Критиците и феновете могат да се съгласят за едно – третият сезон на комедията е със сигурност най-хаотичния досега. А може би и най-добрият?

Гардеробът на героите от сериала продължава да бъде уникален, а сюжетът е излязъл съвсем от релсите. В началото на сезона Емили трябва да реши дали да остане с Маделин на тукашната си позиция или да последва Силви в новата и фирма. Тя се опитва да работи и с двете и се оказва от два стола на земята, след което става сервитьорка в ресторанта на Габриел, но не за дълго. Бързо проправя пътя си отново към Силви, която я кани да се върне на позицията си. Ако сте гледали предишните сезони, то знаете, че тя магически се справя прекрасно, носи нови клиенти и сключва скъпи сделки и почти винаги и се разминава, ако прекали. Това не се е променило и сега.

Връзката на Емили с Алфи е в центъра на сезона и двамата са щастливи заедно, докато във финалния епизод Камил заявява, че Габриел е все още влюбен в Емили, което кара Алфи да скъса с нея. Габриел и Емили имат няколко романтични момента през сезона, дори пияният Габриел и признава, че я обича.

Камил започва афера с артистката София и двете отиват заедно в Гърция. Камил се опитва да прекъсне отношенията им и се връща във Франция, където Габриел и предлага брак и тя приема. Тя обаче го оставя по време на церемонията и обвинява за това връзката му с Емили, въпреки че самата тя е имала афера, а Емили и Габриел са само приятели в този момент. Не си признава за изневярата и в последните минути на финала разбираме от Габриел, че Камил е бременна.

Певческата кариера на Минди върви страхотно, но затова тя трябва да продължи соло. В началото на сезона тя и Беноа са все така влюбени, но нещата бързо се обръщат, когато Минди среща Николас, стар приятел от училище, който е харесвала преди. Беноа ревнува от него и това води до раздялата им. Минди не губи време и веднага започва връзка с Николас, а нещата между двамата влюбени са леко паянтови, след като Беноа се появява отново, за да каже на Минди, че ще участват в Евровизия с тяхната обща песен.

Силви е скритата лимонка на шоуто и със сигурност най-елегантния и силен герой. Сезонът започва трудно за нея, но ето, че до финала му тя успешно се грижи за своя собствена маркетинг фирма. Тя се разделя с Ерик и се събира отново със съпруга си Лорен и техните моменти са едни от най-натуралните и сладки в сезона.

Виждаме много и от Люк, както и доста от второстепенните герои, които вече познаваме. Люк отново печели сърцата на феновете със своето чувство за хумор и естествен чар. Дори и да не знаем какво ще ни донесе четвъртият сезон на сериала, можем да вярваме, че Люк пак ще е там и ще ни разсмива, което е достатъчна утеха.

Има две неща, които феновете и критиците обсъждат най-много – любовният триъгълник, в който продължава да е Емили, и нейните тоалети. Трябва да признаем, че в един момент идва в повече цялата драма около Алфи и Габриел и особено дразнещо е отношението на сценаристите към Алфи и колко лесно те го отписват от играта, за да може Емили да започне своя пореден романс с Габриел. Тук мненията са много раздвоени и наистина зависи от вашите предпочитания – дали харесвате Емили със здраво стъпилия на земята джентълмен Алфи или предпочитате нейната забранен и леко наивна връзка с Габриел.

Шоуто, въпреки че си остава все така нереалистично, се приближава повече до младите хора и  те могат малко повече да свържат собствения си живот с този на Емили. Проблемите с кариерата и например тези между Минди и Емили заради новото гадже на Минди са нещо съвсем нормално.

Също като в ‘Sex and the City’, предшественика на ‘Emily in Paris’, сюжетът трябва да граничи с абсурдното. Дори и всички да се питаме как Кари Брадшоу си позволява своите тоалети, тя продължава да бъде една от модните икони на няколко поколения и не само – тя е изключителен характер, който вдъхновява жените по света и до сега. Дали Емили има този потенциал, може би, може би не в такива количества, но със сигурност има подобен ефект.

Забелязва се, че екипът на сериала слуша коментарите и критиките на феновете и се опитва да го променя според техните желания. Шоуто вече не е фокусирано толкова върху американския начин на Емили да върши всичко, ами е ясно, че домът на Емили е сега Париж и Париж е склонен да я приюти. Ситуациите, разглеждани през този сезон в сериала, макар и все още малко фантастични, са по-земни и разнообразни.

Може би истината е, че с течение на времето – тоест сезоните, сме опознали Емили и малко или много я харесваме, дори и да го отричаме. Нейните маркетинг идеи за компанията съвсем не са лоши, любовният и живот, макар и дразнещо нестабилен, е вълнуващ, а в този сезон можем да видим малко реални предизвикателства и че наистина е добра приятелка. Не е нужно главният герой на един сериал да бъде харесван, важното е да бъде интересен. А Емили определено е, а кой знае, в 4-тия сезон може да се утвърди и като двете. В този сезон виждаме, че тя поне наистина се опитва – започва да говори малко френски и да бъдем честни, не е тя виновна за фиаското, което Камил предизвиква. Просто се оказва да е по средата на всички тези драми. Друго, за което екипът на сериала е послушал феновете, е да даде повече екранно време на останалите герои.

Сериалът вече е подновен за 4-ти сезон, така че знаем, че ще получим отговори на въпросите, които 3-тият оставя. Очакванията са още по-високи за новия сезон, но трябва да чакаме най-вероятно около година за него, затова търпението трябва да е най-добрият ни приятел. Можете да намерите излезлите досега сезони на платформата Netflix и ви препоръчваме да ги изгледате отново наведнъж, ако ви е налегнала зимна депресия – определено помага да се разсмеете и разсеете с нещо леко и позитивно. Също така можете да се вдъхновите от гардероба на Емили за идната пролет или да си набележите места за посещение в Париж, ако ви се планира пътуване. Има за всекиго по нещо!

'Emily in Paris' - 3-ти сезон.
* Кликнете върху снимката за пълен размер.

Публикувано на 29.01.2023 от Вяра Тъпчева

Generic placeholder image
Емили в Париж (Emily in Paris)

Емили Купър (Лили Колинс) е млада и талантлива американка изпратена в Париж от Гилбърт Груп - Чикаго, които придобиват френската компания за луксозен маркетинг Савоар. Всички новини за сериалът
Новини по темата
Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации