Снимка за 'Странни неща': Подновен за финален пети сезон!

'Странни неща': Подновен за финален пети сезон!

 Емблематичният за Netflix сериал ‘Stranger Things’ е официално подновен са своя пети и последен сезон. 

 В допълнение към тази радостна новина, от продукцията хвърлиха малко повече светлина и върху четвъртия сезон, обявявайки, че ще бъде разделен на два ‘тома’. Първият ще излезе на 27-ми май, а вторият на 1-ви юли! В отворена писмо да зрителите, чийто оригинал можете да видите по-долу, братята Мат и Рок Дъфър, разясниха, че това разделяне на сезона се дължи на двойно по-дългите девет епизода, които предстои да видим в четвърти сезон. 

 Не е изненадата, че ‘Stranger Things’ ще завърши със своя пети сезон, братята Дъфър казаха, още в началото, че продукцията ще е от четири или пет сезона. Но феновете не трябва да се натъжават от тази новина, защото това може да е края на сериала, но не и на франчайза. 

 Част от писмото на братята Дъфър: 

 “Все още има много вълнуващи истории от света на ‘Stranger Things’, които искаме да разкажем, нови мистерии, нови приключения и неочаквани герои. Но за момента, просто се надяваме да останете с нас до края на тази история.” 

 Третият сезон дебютира преди повече от две години и половина, на 4-ти юли, 2019-та година. В последните моменти, които видяхме, Джойс Байърс взе децата си и Елевън, отвеждайки ги извън тяхното индианско градче, за да започнат нов живот. След този географски скок, финалните сцени се развиват в далечният източен край на Съветския съюз, където виждаме как пазачи хранят Демогоргон, но не “Американският”, с друг затворник. 

 ‘Stranger Things’ бе номинирам три пъти за награда Еми, за ‘Най-добра драма’. Това е най-гледаната продукция на Netflix до днешна дата. Трети сезон е гледан общо 582 милиона часа, което го нарежда, като втория по популярност сериал на английски език, в топ 10 класацията на Netflix. Вторият сезон събра 427 милиона часа гледане, нареждайки се на 10-то място в класацията. 

 Както знаете, снимачният процес на четвърти сезон бе възпрепятстван за няколко месеца, заради Covid усложненията. Камерите отново се задействаха миналият септември. Планът за пускане на четвърти сезон през 2022-та година бе потвърден още миналото лято. 

 Завръщането на шоуто идва във важен момент за Netflix, след лекия спад на стойността на акциите им, което изплаши много инвеститори. Въпреки, че в момента те са стабилизирани, все пак са паднали с повече от 30% от началото на 2022-ра година. 

 За разлика от Disney, WarnerMeida и други конкурентни стрийминг платформи, Netflix се фокусира върху главния си канал, изпипвайки до съвършенство маркетинговата стратегия на едно единствено приложение. Не притежава вековна библиотека или телевизия, или други подобни канали, в които да се самопромотира. Сарандос заявява, че ‘Stranger Things’ e показно за това как един франчайз може да бъде изграден от “един плат”. 

 Какъв е продуцентският състав на ‘Stranger Things’? 

 Сериалът е създаден от Duffer Bros, продуциран от Monkey Massacre Productions и 21 Laps Entertainment. Братята близнаци са сценаристи, директори, изпълнителни продуценти и шоурънъри на сериала, заедно с изпълнителния продуцент/директор Шон Леви и изпълнителния продуцент, от 21 Lap, Дан Коен и изпълнителния продуцент Иън Патерсън. 


 

Писмо и плакати за новия сезон
* Кликнете върху снимката за пълен размер.
Още плакати
* Кликнете върху снимката за пълен размер.

Публикувано на 21.02.2022 от Адрияна Кръстева

Generic placeholder image
Странни неща (Stranger Things)

На 6 ноември 1983 г. в щата Индиана по загадъчен начин изчезва 12-годишния Уил Байърс. Майката на изчезналото момче, Джойс (Уинона Райдър), прави всичко, за да го открие. Всички новини за сериалът
Новини по темата
Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации